Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
sestříhal jsem 4 videa z dětských představení a chtěl je vložit na nově zakoupenou 32GB flešku. Každé video má 6-7GB. Už při nahrání prvního videa mi fleška hlásí, že je soubor moc velký. Nevíte, čím to může být?
Díky
Fleška není vhodná na dlouhodobé zálohy dat. Data jsou po pár letech nečitelná nebo čitelná s obtížemi.
Flešky běžně odchází. Jsou to jen obyč šupácké NAND čipy.
Na dlouhodobé a důležité zálohy je klasický magnetický disk. Tedy hard disk s rotujícimi plotnami a magnetickým záznamem na nich. Nebo vypalování na DVD, ale pomalou rychlostí a na kvalitní značky DVDček (Verbatim, DATA TRESOR Disc,atd...)
No,taky nepíše v jakém zařízení to chce potom přehrávat.Taky se může stát,že to např.v nějaké telce nepřehraje.
Dá se to předpokládat...Když jsem dělal v IT, tak to tak dělal skoro každej. A určitě je to běžný uživatel, když neví limit velikosti souborového systému.
Navíc mám osobní zkušenost, že fleška zapojená trvale v TV po 3 letech odešla.
Není nic horšího, než zbytečně ztratit videa či fotky rodiny nebo dovoléné.
A ještě tu nepadlo, že pokud je to nějaká pár let stará noname čínská fleška, pak nejspíš nemá 32GB, ale nejvýše 3-4GB. Ovšem toto se vyskytuje nejvíce u rádoby vysokokapacitních čínských šmejdů.
Zkuste soubory před přenosem pomocí flashky rozdělit nějakým archivačním programem (WinRAR, WinZip, 7-Zip apod.) na menší soubory do 4GB, ty přeneste do jiného počítače a tam je stejným programem zase složte zpět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.