Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevejde se na flešku

Od: lukaslis* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

sestříhal jsem 4 videa z dětských představení a chtěl je vložit na nově zakoupenou 32GB flešku. Každé video má 6-7GB. Už při nahrání prvního videa mi fleška hlásí, že je soubor moc velký. Nevíte, čím to může být?

Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Není fleška naformátována ve FAT32? Tam je omezena velikost souborů na 4GB

doplněno 27.06.23 16:51:

To už je, mslm, celkem jedno. Já používám NTFS.

lukaslis*
hodnocení

Aha, to bude možná ten problém. Mám ji tedy naformátovat na NTFS nebo exFAT? Děkuji

Větší jistota je NTFS, exFAT některá (hlavně starší) zařízení typu TV nepodporují, pokud byste chtěl přehrávat přímo v ní.

111®
hodnocení

7x
Naformatovat na NTFS

hodnocení

1x

Fleška není vhodná na dlouhodobé zálohy dat. Data jsou po pár letech nečitelná nebo čitelná s obtížemi.

Flešky běžně odchází. Jsou to jen obyč šupácké NAND čipy.

Na dlouhodobé a důležité zálohy je klasický magnetický disk. Tedy hard disk s rotujícimi plotnami a magnetickým záznamem na nich. Nebo vypalování na DVD, ale pomalou rychlostí a na kvalitní značky DVDček (Verbatim, DATA TRESOR Disc,atd...)

Tazatel ale nepíše, že flashky kupoval kvůli dlouhodobému ukládání.

luba

No,taky nepíše v jakém zařízení to chce potom přehrávat.Taky se může stát,že to např.v nějaké telce nepřehraje.

Dá se to předpokládat...Když jsem dělal v IT, tak to tak dělal skoro každej. A určitě je to běžný uživatel, když neví limit velikosti souborového systému.

Navíc mám osobní zkušenost, že fleška zapojená trvale v TV po 3 letech odešla.

Není nic horšího, než zbytečně ztratit videa či fotky rodiny nebo dovoléné.

hodnocení

0x

A ještě tu nepadlo, že pokud je to nějaká pár let stará noname čínská fleška, pak nejspíš nemá 32GB, ale nejvýše 3-4GB. Ovšem toto se vyskytuje nejvíce u rádoby vysokokapacitních čínských šmejdů.

"vložit na nově zakoupenou..."

Miki, nic proti, ale...

1. I nově zakoupená mohla pár let ležet ve skladu. Byť je to málo pravděpodobné.

2. I nová fleška může být čínský padělek, jak už jsem napsal.

sidon
hodnocení

0x

Zkuste soubory před přenosem pomocí flashky rozdělit nějakým archivačním programem (WinRAR, WinZip, 7-Zip apod.) na menší soubory do 4GB, ty přeneste do jiného počítače a tam je stejným programem zase složte zpět.

Proboha proč, když to lze vyřešit naprosto běžným způsobem, který mu tady poradili všichni ostatní?
Navíc nikde nepíše, že to chce přenášet do nějakého druhého počítače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]