Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Google - Kritické bezpečnostní upozornění

Od: jmlc® odpovědí: 3 změna:

Ahoj - na všech účtech (a že jich kvůli dětem a rodině mám) mi naskákaly maily "kritické bezpečnostní upozornění". Mail je od accounts.google.com a to by mělo být v pořádku.

Neviděl jsem žádný aktuální výhružný článek, že byl google zase napaden, v žádném z přístrojů nemám vira... - proto se ptám takto obecně - máte na googl účtu také takovou hlášku?

Když jsem zkusil "zkontrolovat" - nedaří se mi to prověřit, protože odmítá ověření účtu.

doplněno 26.06.23 11:57:

Mimochodem - když se tam i přihlašuji, vyskočí mi : "Do 6 hodin bude na adresu xxxxxxxxx@gmail.com odeslán odkaz k přihlášení. Google potřebuje čas na ověření, zda žádost odesíláte skutečně vy."

to jako fakt - v době on-line? není to spíše další pokus o odcizení dat?

Google - Kritické bezpečnostní upozornění

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejspíše to bude opravdu legitimní akce googlu.
To zpoždění 6h je schválně, aby se to ztížilo případným útočníkům a dalo to čas majiteli.
Pokud se do toho šťourá před uplynutím toho času, tak se lhůta prodlužuje.
Tchyně takto přišla o e-mail na googlu.
Tak dlouho si nechávala poslat odkaz pro reset hesla, až to psalo 30dní a potom už bez reakce.

Počkal bych těch 6h (to už asi uběhlo) a přímo na google stránkách změnit hesla.
PS: Nepoužíváte stejné heslo i k nějakým dalším službám?

hodnocení

ono je možné, že to heslo u jednoho účtu mám i jinde nebo naopak u nějakého webu mám zrovna stejné s tím na mailu... - vyděsilo mne upozornění na všech mailech googlu zároveň, to jistě nemám stejná hesla, protože si je už roky nepamatuju, mám to jednou za x let potřebu změnit při nahrazení telefonu, a to pak použiji třeba jen 2 maily a různá hesla...

Nicméně děkuji za uklidnění, ty hlavní kousky si nechám změnit, ostatní nechám ladem :D

hodnocení

0x

Možná by nebylo špatné nakopírovat sem text toho e-mailu. Adresy samozřejmě vymažte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]