Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navigace (osmand ) upozorneni na stoupání

Od: herd® odpovědí: 8 změna:
Při používáni hlasové navigace bychnocrnil (na kole) aby mi řekla do předu , že bude stoupání (třeba x výškovych metru na příštích x km) , abych se stihla připravit (nadechnout) . (x minut zavčasu)
Kdonto nastavim?. Konkretně v aplikáci osmand.
(Ps: vlastně i sekundarně se to tyka u obrazoveho zpusobu uzivani navigace -nejaka vystrazna ikonka
)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Cyklista tuto funkci ocení, ale z pochopitelných důvodů v grafické podobě, hlasová k ničemu není.
Jsou navigace které to umí a umí to dobře (např. Garmin Edge).
Jak je na tom navigace co používáte Vy, to netuším.
hodnocení

Ano, v první řadě aspoň nějaký způsob
Garmin Edge 530 aktuálně seženete za cca 5300Kč. Profesionální cyklopočítač a funkce co cyklista potřebuje. Amatér co vyjede 2x za rok na půldenní výlet funkce nevyužije.
Takže buď to potřebujete a využijete, nebo to neřešte.
hodnocení

Já ale hledám software a né hardware.
Ale ten HW právě obsahuje příslušný SW..to je tak nějak logické.
V podstatě máte dvě možnosti. Buď si koupíte HW a SW, což nechcete. Nebo si z namapované trasy ty kopce vypíšete na papírek a ten si nalepíte na představec. Takto to totiž dělají i cyklisté v profipeletonu (to je div, že?).
Jinak pro cyklistu je velmi důležitý nejen začátek a konec kopce, ale i (a především) jeho sklon (profil kopce) a na ten Vám samozřejmě bude "papírek" k ničemu.

zaseja
hodnocení

0x

A ty nevidíš bez navigace, že je 500 metrů před tebou kopec?

Mě to navigace v autě taky nehlásí, abych věděl, že si mám dát nižší rychlostní stupeň.

Tak i v autě jsou navigace, které to umí..
Ale zde z dotazu pro mne plyne, že tazatel to stejně nevyužije. Trénovaný cyklistka "své" kopce zná a něco podobného využije na neznámých místech, případně na závodech. Pravda, akční rádius silničního cyklisty je poměrně velký, takže i tak se občas najde trasa, kde podobnou funkcí uvítá.
Amatérovi co jezdí "jen tak" to v podstatě nic nemůže přinést.
Ale jak píšu výše, vyřešit se to dá velmi komfortně. Jen to něco stojí.
hodnocení

Tak pochopitelně na "své" oblíbené trase je znám a tam nepotřebuju ani tu navigaci.
Některé kopce jsou schované za zatáčkami a třeba i 2 km by se hodily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]