Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TCP protokol na serveru

Od: pawouk odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

řeším jednu aplikaci, kde mám HW zařízení, které mí přes TCP protokol odesílá data na server. Mám zřízený webhosting s podporou PHP. Vzhledem k tomu, že je to pro mě nová záležitost (komunikace přes TCP), tak v tom torchu tápu. Předpokládám, že budu muset na serveru spustit nějakou úlohu/démona, který bude odposlouchávat na konkrétním portu. To asi v PHP nebude možné co? Myslím to tak, že bych vytvořil jen nějaký skript, který by buďto běžel na pozadí trvale, nebo by byl zavolání po příchodu dat na konkrétním portu. Jak se to vlatně řeší? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karpaty
hodnocení

4x

Přes jaký protokol a jakou službou a jaký data a jský HW :) Když CHCEŠ být tajemný jak hrad v karpatech, tak se těžko může radit...

pawouk
hodnocení

Jedná se o můj HW, který vyvíjím. Je postaven s LPWA komunikačním modulu (Quectel BC65). Modul umí komunikovat pomocí protokoli TCP nebo UDP.

karpaty

.No super, a jaký data, anna jakým portu, a kam je chceš ukládat ...

To je tak těžký napsat všechno najednou, třeba že chceš ukládat do mySQL? No to bys ho musel mít zakoupený, aktivovaný v rámci toho hostingu a pak mít přístup k jeho TCP/portu - A pak si pomocí SQL příkazu můžeš samozřejmě dělat co chceš ale to není standartní součást PHP hostingu, mít nativní přístup ke SQL zvenku.

pawouk
hodnocení

Omlouvám se :)

Když to řeknu zjednodušeně, zařízení bude zasílat data o naměřených hodnotách jako řetězec 10 znaků. Tyto data se budou dále zpracovávat parsovat a ukládat do DB MySQL.

Šlo mi o to, že jsem toto ještě nikdy neřešil (řešil jsem to vždy přes http). Tento mobul co má http neumí, alespoň ne verze FW, ktrou v něm mám. Takže se snažím najít cestu jak data ze zařízení dostat do DB.

Použitím UDP protokolu si asi také nepomohu co? Na netu jsem se dočetl, že PHP má knihovny pro TCP a UDP.

karpaty

No tak to se obávám že tohle je tupý gsm modul A ten umí jenom navázat spojení do internetu, nebo se pletu? Určitě nebude umět SQL příkazy když neumí blbý HTTP, na to stačil i wget a shell...

Asi nejjednodušší by bylo pořídit si lepší modul který umí to http, ne?

edit: mouser.com/...

přijde mi to, jako kdybys chtěl od síťové karty, tak jak je známe historicky, kartička ISA nebo PCI, která zajišťuje pouze rozhraní mezi počítačem a sítí, aby komunikovala... myslím že v tomhle případě budeš potřebovat nějaký počítač, arduino etc.

hodnocení

0x
Php(.exe) -S "0.0.0.0:80"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]