Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Mám SSD disk KINGSTON SA400 480G
Je zapojen jako sekundární, vůbec na něj nepřepisuji a ani jednou nebyl zcela zaplněn. Systém bootuje z jiného disku.
Mám na něm teď už jen 18GB volného místa a rychlost při čtení, zkoušen benchmark je od 20MB/s do 110MB/s, ale většinou jen kolem těch 20MB. Ze začátku dělal kolem 220MB/s stabilně na každém sektoru (měl by dělat možná víc, to ale nevadí, AHCI v BIOSU zapnout nemohu).
Přijde mi, že to dělá jako kdybych ho až více zaplnil? Používán 3 měsíce, TRIM zapnut, zapisovaci cache u SSD disku zapnuta.
Něco jsem vyčetl, že to snad SSD disky při větším zaplnění dělají a že to jde nějak vyřešit naformátováním jinak, ale nepochopil sem to.. Nebo mám něco umazat a pak se to zlepší? Novější hardwarové ovladače disku? Má to něco společného s cache disku? Případně kolik musím místa uvolnit, aby SSD disk fungoval zase rychleji? Když koupím jiný, např. 500GB Crucial MX (asi má lepší cache, nebo více), má to smysl, nebo ten bude po zaplnění také pomalý?
Díky
Máš tam volné už jen 4%, což je tragicky málo, ten disk musí v průzkumníku být už červený. Musíš tam nechat aspoň 70 GB volných. Zpomalení je způsobeno tím.
Disk je jako sklad. Čím více ho zaplníš, tím složitěji se tam budeš pohybovat a přesouvat zboží.
Neplatí to jen pro SSD, ale i HDD a veškeré paměti vůbec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.