Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitor, problém s Hz

Od: anonimko odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mám tenhle monitor od Samsungu, někde jsem ho vyhrabal a tak jsem si řekl, že by neuškodil, jako sekundární monitor, problém je v tom, že jede jen na 30 Hz. V nastavení jde nastavit max 30 Hz a ne 60 a celkem mě to sere. Nevíte čím to může být, právě jsem to připojil s Hdmi co jsem měl od hlavního monitoru co jsem vyměnil za display port co jsem našel a nevím jestli to má cenu používat. Jedině co mě napadá zakoupit nové hdmi a zkusit to znovu.

czc.cz/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Spíš budeš muset zakoupit novou grafickou kartu :)

hodnocení

0x
Protože vaše grafická karta nezvládá při 4K rozlišení více než 30 Hz (případně zvládá, ale jen pro jeden displej, ne pro dva).

albert*
hodnocení

0x

Nezdá se mi, že by ten monitor jel pouze na 30Hz, to by docela blikal. Nesetkal jsem se s monitorem, který by měl zobrazovací frekvenci menší než 50Hz. Většinou je frekvence minimálně 60Hz, já mám nastavený monitory běžně na 75Hz nebo 85Hz.

Můžete zkusit snížit rozlišení, jestli bude možné nastavit větší frekvenci. Předpokládám, že to nastavujete v počítači.

Proč by měl LCD displej proboha blikat? To je frekvence obnovení obsahu, ne blikání podsvícení.
albert*

Asi mám divný oči, ale já vidím slabé poblikávání obrazu při změně obsahu, pokud je nastavena malá frekvence. Někdo to vidí, někdo ne.

Každopádně se mi ta frekvence 30Hz nezdá, nikdy před tím jsem se nesetkal s tak malou hodnotou.

Bylo by dobré, kdyby tazatel uvedl, kde se ten údaj zobrazuje, jestli v nastavení monitoru nebo v nastavení v počítači (nastavení grafické karty).

Můj starý notebook třeba umí do HDMI pustit při 4k rozlišení jen 24 Hz. HDMI verze 1.4 prostě víc neumí.
Každopádně žádné blikání se rozhodně nekoná, jen není pohyblivý obraz plynulý.
albert*

Vy to blikání nevidíte, ale někteří ho vidí a při dlouhé práci to vadí. Jak jsem psal, mám asi divný oči a musím mít nastavenou frekvenci na vyšší hodnoty.

Každopádně pokud mu ta frekvence 30Hz vadí, může zkusit menší rozlišení, jinak mu asi neporadím.

albert*
hodnocení

0x

V manuálu je napsáno, že pro 4K rozlišení a frekvenci 60Hz je nutné použít buď vstup HDMI 2 nebo DisplayPort.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]