Dobrý večer, dnes jsem chtěl ve svém počítači spustit prohlížeč Google Chrome, ale při spouštění prohlížeče vždy naběhne bluescreen a počítač se restartuje a to se děje pořád dokola, dokonce i po přeinstalaci prohlížeče. Ostatní prohlížeče ale fungují bez problému a Chrome mi toto ještě včera nedělal. Nevíte někdo co by to mohlo způsobovat? Os v mém PC je Windows 7 home premium 64bit.
Sedmičky byly(jsou) nejlepší Windowsy, ale některé věci už nejsou podporované. Zkus nainstalovat prohlížeč Edge, ale nevim co tam máš nyní..
petrchladek
Dobrý den, zkusil jsem tedy ten Edge a zatím funguje dobře, dokonce se mi zdá lepší a rychlejší než Chrome, ale mám ho nainstalovaný ani ne den, tak ho zatím nemůžu moc hodnotit. Za radu vám ale mockrát děkuji.
olinl
Microsoft slíbil u Edge na W7 podporu, ale na jak dlouho nevím..
petrm
Podpora MS Edge pro Win7 skončila na verzi 109 někdy v únoru 2023. Ale občas proběhne asi nějaká záplata pro verzi 109, u mě proběhla naposledy 14.6.2023.
Neužívám Windows, ale myslím, že ač je ukončena podpora sedmiček, tak antivirus Microsoft Security Essentials v 7 je totožný s Windows Defender ve Windows 10/11. Tudíž updaty na malware ochranu jsou nadále prováděny i v sedmičkách. Podívat se do historie update antiviru.
Dostal jsem se k lapťopu s Windows 7 Home. Ano, bezpečnostní updaty jsou nadále ve Window 7, konkrétně dnes 23.6.2023 pro Microsoft Security Essentials. Takže může souviset. Principy ochrany jsou stejné jak pro sedmičky, osmičky, desítky i jedenáctky. Koukněte se na Microsoft Security Essentials, kdy poslední update v historii.
Četl jsem o nějakém problému s antivirem Malwarebytes, který začal blokovat Chrome. Není to váš případ?
petrchladek
Dobrý den, o problému s antivirem Malwarebytes jsem už slyšel, ale já v počítači nemám Malwarebytes ani Windows 11, takže tím to určitě není. Ale už jsem našel řešení v podobě prohlížeče Microsoft Edge, který se mi zdá dokonce lepší než Chrome. Ale za radu vám děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.