Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač se opakovaně restartuje

Od: g3org3* odpovědí: 13 změna:

mám menší problém... pustil sem PC a vypl proud, no a ted když ho pustím tak mi to dá nabídku jestli ho chci pustit Běžným způsobem, ve Stavu nouze apod. a když dám běžným způsobem tak se mi začne načítat Win ale pak se mi restartne počítač, to samé i u stavu nouze začnou se načítat soubory pro stav noue a pak se sám restartne, prostě to nepřekročí dál než je načítání Win. Neví někdo co s tím?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stevo5*
hodnocení

0x

Pravdepodobne sa pri vypnutí prúdu poškodili niektoré systémové súbory (dúfajme že nie HDD). Skús to opraviť z inštalačného CD Win - nepíšeš aký Win. Vložiť do mechaniky originálne inštalačné Cd Win. Nastaviť v Biose ako prioritné bootovanie z Cd, pri odchode z Biosu zapísať zmeny a dať reštart. Začne načítavať - z ponuky vyber "R" - ak repair. Opraví poškodené, doplní chýbajúce dôležité systémové súbory. Tvoje nastavenia Win a programov sa nezmenia. Vyber Cd a daj reštart PC.

Ak nepomôže, skúsil by som HDD vybrať a vyskúšať v inom PC. Ak tam pôjde, zazálohovať dôležité veci - a potom podľa uváženia format C a inštal.

g3org3*
hodnocení

oka děkuju za radu... jinak mám Win XP Profesional... tak snad to půjde, zítra se na to vrhnu kdyby byl problém dám vědět...

g3org3*
hodnocení

no bohužel po zmáčknutí daného "R" se objeví jakási konzole... ve které bohužel nevím co poté zadat.. a podle ještě jedné rady z mého okolí sem zkoušel dát Enter a poté by se mělo objevit "Repair" ovšem také tam nebylo tak ted nevím

Opravna instalace: tam co jsi byl tak to je konzole zotaveni nebo jak tomu rikaji, musis jeste o jedno pokracovat dál- mělo by ti to ukázat co je tam za windows a tam budeš moci buď pokračovat nebo opět máčknout R- opravit a spustí se opravná instalace

g3org3*

No pokud pokračuji dál tak už mi to ale nabízí schválení licenčních podmínek a po schválení už to po mě chce formátování disku nebo přidání či odebrání oddílu...

Nu pokud ti to nenajde windows tak to nejde takhle opravit...Nebo používáš úplně jinou instalačku

stevo5*

Je to presne v tom. Používa inú inštalačku. Ak spustím systém zo svojho instal Cd, tak po stlačení R začne opravovať ihneď. Ak by som toto isté Cd použil na inom PC, chová sa to tak ako popísal vyššie. V oboch prípadoch sa ale takto dá systém opraviť.

Nezačne se opravovat rovnou, první R je recovery konzole a až to druhé R které je až na objevené instalaci windows je to správné. Ztroskotalo tady na tom už několik lidí.

Instalačka vadí jen úplně jiná- prostě jiná verze abychom byli přesní

Celý postup máš uvedený ke konci článku přímo od výrobce:

support.microsoft.com/...

tonybeer*
hodnocení

0x

..spíš než systémový soubor se ti poškodily registry systému. V nouzovém režimu - start - programy - příslušenství - systémové nástroje - obnovení systému - obnovit dle data - takže k předešlému dni kdy ti to fungovalo

doplněno 01.04.09 15:03:

omlouvám se spatně jsem přečetl že ti nejde ani nouzový režim. V tomto případě zkusit v nabídce startu systému poslední funkční známá konfigurace.

p4v3ls*
hodnocení

0x

Nejsem si jist, ale pokud vím, tak ne každý počítač má recovery partition. Dle mých zkušeností jej mají pouze značkové počítačové sestavy. Tj.: Acer, Asus, MSI, ... Jinak pro tazatele: Toto samé se mi také stalo, když nám vypnuli elektřinu. Bohužel se nedalo dělat nic jiného, než systém přeinstalovat. Pokud nejde oprava(R), tak zkusit čistou přeinstalaci.

Recovery partition? Ale o té tu pokud se nepletu nepadla ani řeč...tak jako tak by se tím počítač přeinstaloval a ne opravil jako je třeba možnost opravné instalace :)

p4v3ls*

*hi* Nj...kdybych to úpřečetl celé :-D A nekoukal jen na část Tvého příspěvku... " recovery konzole " :) Omlovám se :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]