Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel, formát textu

Od: tvx123 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

poradí mi někdo, jak na tento problém:
Mám v excelu data, která jsou rozdělena na řádky ale ne na sloupce - loupce jsem tedy rozdělil, ale formát textu se mi přepnul, tak že některá čísla zobrazují jako římské. Když ve formátu buňky změním na formát textu obecný, čísla se zobrazí v kalsickém západním formátu, ale již bez desetiného místa viz. příloha.

Obr.1 - původní tabulka

Obr.2 - tabulka po rozdělení hodnot do buněk

Obr.3 - obecný formát textu

Když ve vlastním formátu zadám 0,00 - místo 3,90 mi to zobrazí 3900,00.

Děkuju

Excel, formát textu
Excel, formát textu #2
Excel, formát textu #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Excel dovede potrápit, když má místo teček čárky. Fakt mu na tom záleží.
Zkuste všude kde jsou des. čárky nahradit tečkama. Problém by se měl vyřešit.
tvx123
hodnocení

Máte pravdu, problém je v tom zda tam je čárka nebo tečka. No ale jak to teď udělat, těch dat je obrovské množství, každý den nové, nemůžu změnit tečku za čárku...

111®
hodnocení

0x
A co funkce najit a nahradit. Zkusit nejdrive na vzorku. Bacha nahradi to i v textu.

hodnocení

Teď jsem to zkoušel bv nejnovějším excelu a pokud odělujete text do sloupců podle stejnojmené funkce, ve třetím kroku se nastavuje formát dat, zde je tlačítko "upřesnit", kde po rozkliknutí můžete změnit oddělovač desetinných míst, vy budete mít přednastavenou čárku, změňte ji na tečku a vyřešeno :)

*palec* ano to funguje zcela spolehlivě a to i Excelu 2016, 2019 i 2021

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]