Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Email- doručené-se neukládají

Od: nitram* odpovědí: 11 změna:

Emaily ve Windows Internet Explorer se neukládají do schránky / velikost schránky je neomezená /, odeslané, rozepsané a ost. položky jsou OK. Po přečtení doručeného mailu se neuloží, takže položka " Doručené " je stále prázdná. V Outlook Exp. tyto maily jsou, ale nejdou " otevřít ". Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pleteš sem několik věci dohromady. Na jakém resveru máš poštu, v nastavení outlooku máš POP3 A smtp, odesíláš poštu přes web nebo outlook?

nitram*
hodnocení

Poštu posílám přes WEB, ale vše začalo tím, že jsem se začal učit pracovat s outlookem

Napiš sem, jak máš nastavený v Outlooku server pro příchozí a odchozí poštu.

PS: Pokud stáhneš přijatou poštu z webu, tak už ji tam nenajdeš. Pokud odešleš poštu z Outlooku, tak na webu taky nebude.

stevo5*

"...Pokud stáhneš přijatou poštu z webu, tak už ji tam nenajdeš ... " - nie je celkom pravda, záleží na tom ako je nastavený poštový klient. Ak chceš aby ti pošta aj po stiahnutí do PC zostala na serveri, musíš mať v nastaveniach poštového klienta nastavené - "Kopie správ ponechat na serveri". Neviem ako je to na iných poštových klientoch, ale Outlok experes a aj poštový klient z Opery túto možnosť majú v nastaveniach, predpokladám že to bude možné nastaviť aj v iných poštových klientoch.

doplněno 31.03.09 15:06:

ešte doplním pre nitram - je výhodnejšie ak na správu pošty používaš niektorého poštového klienta. Má to niektoré výhody:

1.- na príchodziu poštu ťa upozorní, nemusíš sa pre to prihlasovať na poštový server.

2.- Je to bezpečnejšie, pošta sa ti nestratí ako sa to stalo teraz. Ak máš nastavené aby sa ti kópie správ zachovali na serveri, nie je pravdepodobné že sa ti zmažú naraz aj z počítača a aj zo servera.

S nastavením poštového klienta mávajú začiatočníci niekedy problémy, ale nastavuje sa to len raz, stačí požiadať niekoho skúsenejšieho alebo napísať sem. Alebo - poštové servery mávajú na svojich stránkach podrobný popis ako si nastaviť príjem/odosielanie pošty rovno zo svojho počítača.

nitram*
hodnocení

A já jako začátečník jsem typickým příkladem, že s tím mám problémy. Na začátku mi to vnuk nastavil, fungovalo to do doby, než jsem sám začal vrtat do Outlooku, kde jsem si " přečetl " došlou poštu - a tím jsem ji pravděpodobně smazal v emailové schránce, ale zůstala jen v Outlooku. Děkuji a pravděpod. budu muset vnuka požádat o znovunastavení, ale mezitím budu studovat literaturu a internet. stránky, abych problému porozumněl.

Já jsem si stáhnul " Poštáka ", a ten mě na maily upozornuje ( také na Vaše odpovědi ), jen v Outlooku zatím lavíruju, když jsem si DORUČENÉ vymazal.

stevo5*

Vidím že sme približne rovnaká veková kategória ale moja vnučka má len 3 roky. Nikto z neba učený nespadol je treba sa PC len venovať a výsledok sa dostaví. Ak smiem niekoľko rád - Outlok je zbytočne veľký a zložitý, myslím že by ti lepšie vyhovoval Outlok Expres. Je v každom počítači so systémom XP. Neviem aký používaš prehliadač internetu, ale ak máš len Internet explorer (dúfam že je to IE7 a aktualizovaný) tak by som pre zjednodušenie práce s internetom a poštou vyskúšal Operu. Je bezpečnejšia ako IE, má v sebe už zabudovaného poštového klienta, upozorňovanie na došlú poštu je samozrejmosť. Nebudeš si musieť nič iné doinštalovať, všetko je súčasť Opery hneď po inštalácii. Samozrjme sa to musí na začiatku nastaviť - ako aj iné programy.

Mnoho zdaru.

nitram*
hodnocení

Díky za povzbuzení, já začal teprve před necelým rokem , vnuk má 22 a já skoro 70. Mám Outlook express. IE systém XP. Dlouho jsem pronikal do ovládání WinFastu, hodně mi pomohl jeho překlad do češtiny - získal jsem jej od jisté dobré duše - podobným způsobem - přes i-net jako dneska - no a ted jsem chtěl začít s Outlook Expressem, a zase mě to bude chvíli trvat. Jenže jsem si neuvědomil, že jedním kliknutím smažu všechnu došlou poštu.

Jo a na tu Operu jsem pomýšlel už před časem, lidi si ji chválí, ale na její stažení a ovládání zatím asi nemám, jedině snad že by mi někdo jako Ty poradil -resp. radil " krok za krokem ".

Ještě jednou dík a pěkný den

stevo5*

No ja myslím že to je o niečo jednoduchšie ako to vyzerá. Myslím tú Operu. Vyhľadal som pre teba (prepáč za tykanie, som na to zvyknutý, väčšinou sú tu ľudia hodne mladší odo mňa) - verziu Opery, ktorú nie je treba inštalovať, je v češtine. Jednoducho si to po stiahnutí rozbalíš do niektorého adrtesára, spustíš súbor Opera.exe - a je to. Za vyskúšanie nič nedáš. Veľká výhoda je že nie je potrebná inštalácia, "nezanesie"sa ti počítač rôznymi nastaveniami a ovládačmi. Všetko je v jednom adresári, ak ža to nebude baviť alebo niečo nepôjde tak ako má, jednoducho sa celý adresár zmaže a je po Opere. Ak by si potom chcel začať odznova, tak len rozbaliť znovu ten pôvodný stiahnutý súbor - a Opera je ako nová znovu k dispozícii. Jednoduché na učenie s prehliadačom a poštou. Nedarí sa, zmažem, nainštalujem a ideme odznova. V systéme Windows ti to nezanechá nijaké stopy, len vo svojom adresári kam to rozbalíš.

download.chip.eu/...

nitram*
hodnocení

Dobrý člověk ještě žije / R.Rolland / > huráááááá > a pouštím se toho

nitram*
hodnocení

A to je ten problém- já nevím, jak zjistit a najít, které servery a jak mám nastaveny, poradíš?

Je to ve vlastnostech účtu, který jsi si nadefinoval pro přijetí pošty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]