Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik si vydělá kolorista videí (color grader)?

Od: matiseli® odpovědí: 6 změna:
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podle toho, kolik si dokáže za práci říct a zákazník mu na to kývne a kolik zakázek sežene.
Předpokládám, že tohle se dělá na živnost, ne jako zaměstnanec nějaké firmy.
hodnocení

zajimavy postreh, ja myslel ze to muzu delat i jako zamestnanec... zkusim jeste vic neco vypatrat na netu, ac toho fakt moc nenachazim...

Samozřejmě, že to můžeš dělat i jako zaměstnanec. Pokud tě někdo na tuhle práci přijme.

smode2
hodnocení

0x
Já to chvíli dělal před 15 lety pro čt. Tam průměrné peníze. Grading i korekce.
hodnocení

diky... ja si rikal, ze grading a korektura asi bude dohromady... mimochodem se mi zda, ze dnes tohle uz nikdo nedela samostatne... jakoze to spadá pod video editora, který dela dalsi ukoly (strih videa, pridavani efektů apod.). Nebo se pletu? Ja jsem joby pro color grading / korekci barev našel leda na portálech typu stovkomat ci jaudelam.cz... - tedy že se zrejmě nikdo na seriozni urovni nezabyva jen tim... - ale že obstarává spíše celkovou úpravu videa.

smode2

Nevím, já byl asistent kamery a tam jsem měl studio třeba o 6 kamerách nastaveno (nebyl-li režisér pako) i do 1,5h. Pak 70% času jsem dělal korekce. Z toho většinou u hotových scén online regulace clon v kamerách dle záběrů. Grading jen asi 10% času. Dnes už to nedělám (kromě svých pořadů, ale tam si dělám půlku věcí). Určitě je potřeba toho dělat víc. Třeba normální (profi) kameraman nebo střihač nesedí na každém rohu, takže i tam je cesta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]