Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám notebook Acer a poslední dobou se mi stává, že se "zblázní" a začne znenadání hrozně hučet. Ty zvuky jsou opravdu dost nepříjemné, přirovnal bych to třeba k motorové pile. Jinak hučí samozřejmě stále, ale tak nějak potichu, prostě standardní provoz. Jakmile začne hučet a pískat, tak už se sám do klidného provozu asi nevrátí, řeším to tak, že dám restartovat, to se pak zklidní a pokračuje v běžně hlučném režimu. Ta velká hlučnost se děje nepravidelně. Mám jej celou dobu položený na stole, nedělám na něm nic náročného - jen prohlížení webových stránek, vyřizování mailů. Občas takto začne hlučet krátce po zapnutí, někdy až po delší době, kdy je zapnutý déle. V záruce tedy už není, cca 3.5 roku starý. Dá se s tím něco dělat nebo jak bych měl postupovat správně? Děkuji
Ventilátor má vyběhaná ložiska. Je dobré ho vyměnit (oprvit prakticky nelze) jinak hrozí přehřívání procesoru.
Pokud to někdy kňučí i krátce po zapnutí, nemůže to být přehřátým (přetíženým) procesorem. Ta ložiska vydávají charakteristický kňouravý zvuk, není to jen běžné zesílené hučení.
Správce procesoru nevím úplně kde najít, našel jsem správce zařízení a tam je procesor Intel Core a tam se píše, že zařízení pracuje správně. Zkusím to tedy nějak profouknout přes ty zadní průduchy, zda to nějak pomůže. Rozebírat a vrtat se v tom zatím moc nechci, moc tomu nerozumím. Ta vyběhaná ložiska by byl asi ten nejhorší případ. Netuším na kolik by vyšla oprava v servisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.