Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpadek Internetu při uspání PC

Od: sikin® odpovědí: 14 změna:

Mám problém s opakovanými ztrátami internetového spojení u PC. Internet mám pevnou linkou přivedený přes switch do PC, na TV a dále do Mesh Wi-Fi sítě. Vše funguje bez výpadků. Problém nastane, pokud se PC přepne do režimu spánku. Po určité době (ne hned) se již po vzbuzení PC neobnoví internetové spojení (ale pouze na PC, na ostatních zařízeních funguje internet normálně). Závadu se podaří vždy odstranit přes "Nastavení sítě a internetu" -> "Odstranit potíže". Vše pak už funguje normálně i když zpráva (viz. obrázek) hlásí, že se nepodařilo odstranit všechny problémy.

Výpadek Internetu při uspání PC

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zkontrolujte nastavení síťového adaptéru. V nastavení sítě a internetu si zobrazte vlastnosti svého síťového adaptéru. Ujistěte se, že je povolena automatická konfigurace IP adresy a DNS serveru (použití DHCP). + Kouknout zdali máte všechny síťové ovladače aktuální.
doplněno 25.05.23 10:41: Správce zařízení: Zkuste najít síťovou kartu ve Správci zařízení, klikněte pravým tlačítkem a vyberte možnost "Vlastnosti". Poté přejděte na kartu "Energetický plán" a ujistěte se, že je zrušeno zaškrtnutí v poli "Povolit počítači vypnout toto zařízení pro úsporu energie".
doplněno 25.05.23 13:21: Fajfku u Povolit počítači vypinat zařízení z důvodu úspory energie dát pryč
hodnocení

Mám nastavený DHCP prptpkol a všechny drivery jsou aktuální.

olinl
Souhlas s aktualizacemi ovladačů nebo celkově aktualizace+přidal bych i restart PC..
hodnocení

Mám to nastavené ppodle mne správně (obr.)

Výpadek Internetu při uspání PC #2

- tu prvni fajfku bych dal pryc

hodnocení

Vypnul jsem to povolení a prozatím to vypadá dobře. Budu to ještě nějakou dobu testovat a pak napíši, jak to dopadlo. Díky.

111®
Bude dobře protože spaní vypne vse nepotrebne
hodnocení

Ano, je skutečně dobře. Už se ten problém nevyskytl. Děkuji.

hodnocení

1x

- aktualizuj driver sitovky

- nastav pevnou IPv4

- vypni IPv6

hodnocení

Mám nastaveno na IPv4

Výpadek Internetu při uspání PC #3

111®
hodnocení

0x
A koukn na řízení spotřeby a vypni ridit win neno systemem ci jal to tam je.
111®
Uz jsi koukal ve správci zařízení na nastavení kartty jak píši vyse?

tj
hodnocení

0x
Vypadá to, že máte vše správně, tam bude nějaký šotek :). Takové to : "něco někde nějak blbne, a neví se co". Přechodem PC do režimu spánku se prostě stane "něco, co to způsobí", dle mého s tím nemá nastavení co dělat. Spíše půjde o nějakou abnormalitu v HW světě a ne v SW. Můžete zkusit složitě pátrat čím by to mohlo být a nebo prostě vypnout na PC přechod do režimu spánku a nepoužívat ho. V dnešní době, kdy vám PC naběhne do minuty (30sec. v mém případě) už je režim spánku zbytečný.

Zbytečný je možná pro vás, já ho používám pravidelně, protože se uloží stav, v jakém ten počítač je a nemusím ho následně obnovovat.

Například několik desítek "anonymních oken" v prohlížeči (private browsing - nepotřebuju každému serveru sdílet všechno, ale po uzavření se pochopitelně nepamatují), několik otevřených terminálů, každý s vlastní historií (jasně, že se historie při zavření uloží, ale pak při dalším otevření je ta historie společná - zatímco při uspání a probuzení to je oddělené), přihlášení na několik různých účtů naráz (protože pro některé hry mám vyhražené jiné účty, než ten hlavní), vylistovaná historie na obrazovce, pozice z rozkoukaném filmu, ...

Stejně jako někomu vystačí celý život jen jedna "obrazovka", zatímco jiný (třeba jako já) používá běžně dvoumístné počty virtuálních ploch a značně si tím spoustu věcí usnadní ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]