Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám problém s tiskem PDF souborů. Zatím jde o 2 konkrétní soubory (Allianz, ČS), oba v posledním týdnu. Metodou pokus - omyl zjištěno, že problém je v Acrobat Readeru. Text souboru je při jeho otevření i v náhledu tisku normálně čitelný, po vytištění je nahrazen speciálními znaky. Nejde o problém ovladače tiskárny, problém je stejný při tisku na fyzickou tiskárnu i virtuální. Při tisku z Edge se text jeví "normálně", tedy je alespoň čitelný, byť některé znaky vypadají poněkud odlišně než v původním souboru. Acrobat Reader je aktualizovaný na poslední verzi 23.001.20174. Neví někdo, co s tím? Díky.
![]() |
104.31 kB |
Jak už píše @arne1, dokument z ČS je v originále opatřen el. podpisem, dokument z Allianz je bez el. podpisu. Co se týká jiného PDF prohlížeče, zkoušel jsem jen ten Edge (což tedy není úplně ta správná kategorie programu) a ten funguje, ale je to jako drbat se levou rukou za pravým uchem. U Adobe se s mojí angličtinou nezeptám, ale nabízí se kontaktovat ČS nebo Allianz...
Tak mi to nedalo: Sumatra funguje, ale radost z toho nemám. Akorát si zasírám disk... Ale lepší než Edge nebo bitmapa.
To co jsi poslal není PDF ze spořitelny. Potvrzení od nich je elektronicky podepsáno a je blokováno proti změnám, to se v Akrobatu nahoře zobrazí. Tvůj soubor vzikl tiskem do PDF - má tam příslušné poznámky:
/Author (Lukáa)
/CreationDate (D:20230524194003+0200)
/ModDate (D:20230524194003+0200)
/Producer (Microsoft: Print To PDF)
/Title (Potvrzeni_platby.PDF)
Jasně, obejít to jde.Přes Edge nebo bitmapu nebo možná jiným PDF prohlížečem... Ale mně jde o to, jak to umravnit, aby to fungovalo jako doposud. Nemůžu každej PDF soubor lustrovat, jestli je OK a pak ho tisknout. Metoda pokus - omyl stojí papíry a čas a obcházet každý soubor preventivně je nesmysl. Naštěstí nefungují jen ty 2 soubory, ale mám obavy, aby se těch případů neukázalo víc. Škoda, že nemám nějakej soubor bez osobních údajů, abych ho sem mohl nahrát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.