Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nečitelný tisk PDF souboru

Od: amper® odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

mám problém s tiskem PDF souborů. Zatím jde o 2 konkrétní soubory (Allianz, ČS), oba v posledním týdnu. Metodou pokus - omyl zjištěno, že problém je v Acrobat Readeru. Text souboru je při jeho otevření i v náhledu tisku normálně čitelný, po vytištění je nahrazen speciálními znaky. Nejde o problém ovladače tiskárny, problém je stejný při tisku na fyzickou tiskárnu i virtuální. Při tisku z Edge se text jeví "normálně", tedy je alespoň čitelný, byť některé znaky vypadají poněkud odlišně než v původním souboru. Acrobat Reader je aktualizovaný na poslední verzi 23.001.20174. Neví někdo, co s tím? Díky.

.pdf 104.31 kB

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Co takhle zkusit jiný PDF prohlížeč? Tam se může jednat o nějakou vadu mezi komunikací mezi tiskárnou a programem (písmenka, znaky, el. Podpis apod). Zkuste využít jiné programy nebo kontaktovat přímo AR (anglicky) většinou odpovídají rychle. V té příloze se nachází nějaký el. podpis?
hodnocení

Jak už píše @arne1, dokument z ČS je v originále opatřen el. podpisem, dokument z Allianz je bez el. podpisu. Co se týká jiného PDF prohlížeče, zkoušel jsem jen ten Edge (což tedy není úplně ta správná kategorie programu) a ten funguje, ale je to jako drbat se levou rukou za pravým uchem. U Adobe se s mojí angličtinou nezeptám, ale nabízí se kontaktovat ČS nebo Allianz...

Tak mi to nedalo: Sumatra funguje, ale radost z toho nemám. Akorát si zasírám disk... Ale lepší než Edge nebo bitmapa.

hodnocení

0x

To co jsi poslal není PDF ze spořitelny. Potvrzení od nich je elektronicky podepsáno a je blokováno proti změnám, to se v Akrobatu nahoře zobrazí. Tvůj soubor vzikl tiskem do PDF - má tam příslušné poznámky:

/Author (Lukáa)
/CreationDate (D:20230524194003+0200)
/ModDate (D:20230524194003+0200)
/Producer (Microsoft: Print To PDF)
/Title (Potvrzeni_platby.PDF)

hodnocení

Ano, není to originál soubor, to je pro ilustraci, jak vypadá výsledek tisku. Originál nahrát nemůžu, poněvadž obsahuje osobní údaje.

hodnocení

0x
Trošku složitěji,ale co si ten PDF otevřít, zapnout výstřižky,udělat výstřižek... uložit,a pak vytisknout jako foto. Sice je to humpolecké ale funguje
Brrr, to bude úžasně kvalitní výsledek tisku.
Ale, aspoň půjde přečíst :-D
hodnocení

Jasně, obejít to jde.Přes Edge nebo bitmapu nebo možná jiným PDF prohlížečem... Ale mně jde o to, jak to umravnit, aby to fungovalo jako doposud. Nemůžu každej PDF soubor lustrovat, jestli je OK a pak ho tisknout. Metoda pokus - omyl stojí papíry a čas a obcházet každý soubor preventivně je nesmysl. Naštěstí nefungují jen ty 2 soubory, ale mám obavy, aby se těch případů neukázalo víc. Škoda, že nemám nějakej soubor bez osobních údajů, abych ho sem mohl nahrát.

hodnocení

0x
Sumatra pdf reader? Někde na stahuj.cz možná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]