Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uložení nejčastěji používaných vět ve Windows 10 a jejich následné vyvolání

Od: seraphico* odpovědí: 5 změna:
Lze ve Windows 10 uložit nejčastěji používané věty a ty pak vyvolat pomocí klávesové zkratky?
Ve Windows 10 často používám čtyři věty a jejich napsaní skrze zkratku by mi podstatně urychlilo práci. Uložení do schránky a její následné vyvolání (klávesa Windows + V) není pro mě řešením, protože kopíruji i jiné části textů, takže schránka je pak plná nežádoucích textů.
Ještě doplním, že se musí jednat o Windows jako takový, nikoliv pouze Word.
A stejně tak to nesmí být skrze cizí program, protože používám firemní notebook, tudíž nemohu stahovat nic od třetích stran.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
AutoHotkey mám dojem, že většina OS systému jako je win 10 to má již v sobě. Jinak nic jiného jako program zabudovaný ve win mě nenapadá.
seraphico*
hodnocení

Win10 bohužel AutoHotkey v sobě nemá.

hodnocení

0x

Já jsem si udělal takovéhle udělátko (Klikimouse) z Arduina a pár součástek

micro-corner.gilhad.cz/...

Přípojí se to do USB konektoru a systém to vidí jako další klávesnici a myš.

Když stisku správné tlačítko, tak to začne klikat, psát texty a tak podobně, stejně jako kdybych to dělal já normální myší, nebo klávesnicí.

Snadno se tam dá řada dalších tlačítek, stejně jako tam snadno mám různé "vrstvy", které snadno přepínám, kdy na jiné vrstvě se tlačítka chovají jinak a jde detailně nastavit jak přesně (obdoba různých Ctrl+, Atl+, Shift+, ...)

.

Pro systém to je prostě další klávesnice, takže funguje stejně ve Wordu, Start Menu, Notepadu, Photoshopu, nějaké hře nebo kdekoliv jinde.

seraphico*
hodnocení

To už je pro mě španělská vesnice, ale díky za tip.

vibe2*
hodnocení

0x

Snad Sticky Notes / Rychlé poznámky - můžete si tam ty věty uložit ...

Pravda, není to tak komfortní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]