Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopírování souboru na flasch disk

Od: mbcolor® odpovědí: 6 změna:

Neporadil by mne někdo proč mi nejde přesunout na flasch disk soubor větší nežli 4Gb? i když je tam dostatek prostoru,jednoduše to napíše že je soubor příliš velký.Lízner

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x
Předpokládám že máte flash disk naformátovaný na souborový systém FAT32. Otevřete Tento počítač, pravým tlačítkem klikněte na flash disk, zvolte Formátovat a v tabulce vyberte souborový systém NTFS. Potom by mělo jít na flash disk kopírovat větší soubory.

hodnocení

10x

máte formát FAT32 - musíte mít jiný formát disku... ale - půjde to pak přehrát tam, kde chcete?

hodnocení

Díky za zprávu,přesně ono.

astik
hodnocení

0x
U formátování je vždy jeden problém. Vždy mi to napíše, že tím ztratím všechny soubory.

Samozřejmě - napřed soubory zkopírovat jinam, pak naformátavat, pak soubory vrátit zpět.

ml

Ano formátování znamená vymazání a vytvoření nové datové struktury.

Ono ještě strategické rozhodnutí je, jaký formát zvolit. Ve windows máte na výběr exfat nebo ntfs. Ntfs se na flešky moc nedoporučuje, ale je široce podporovaný snad skoro vším. Exfat je microsoftí vynález (což ntfs taky), ale jeho podpora je lepší v linuxu, pokud se od dob windows 7 něco nezměnilo, ale jinak je už taky podporovaný skoro vším, dal se na to nainstalovat nějaký doplněk do XP.

Ale pokud neplánujete přenášet velké soubory častěji, tak můžete ten soubor rozdělit na vhodné části (např. 1 giga) a v cíli zase spojit (umějí to běžné souborové manažery). Při častějším přenosu je to blbárna, ale na dva tři soubory se to dá. Případně zabalit do děleného archivu (rar, zip), to je možná trochu pohodlnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]