Nejste přihlášen/a.
Mnohokrát se mi stalo, že když kliknu v počítači na vlastnosti nějaké fotky (soubor typu *.jpg), tak parametr "Změněno" má starší datum, než parametr "Vytvořeno". Mělo by to být přece naopak...
V příloze uvádím příklad.
Teď jsem si na tomto počítači stáhnul a synchronizoval úpravy stránek, které jsem dělal na jiném počítači. Takže tu mám soubor, ve kterém je napsáno
:date: 2021.09.10 19:29:34
:modified: 2023.04.27 09:31:20
:tags: EL
a na disku má datum aktuální
2023-05-17 23:15 ./Games/Eternal-Hydro.rst
Prostě jak žijeme se sítěmi a spoustou dalších vymožeností, tak atributy, které dříve měly nějaké definované významy (a programy ho udržovaly), tak postupně získávají významy nové a občas vznikají takovéhle zvláštní situace.
(Jestli se nepletu, tak původně se datum vytvoření souboru vztahovalo k souboru jako takovému, zatímco datum modifikace se vztahovalo k obsahu souboru - což tady nejspíš sedí, jen tento smysl už dnešní uživatelé neznají a pak se diví)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.