Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 10 se vypíná

Od: jirkas* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, mám problém s windows 10.

Popíšu problém. Stahuji velké soubory z netu a když nechám počítač zapnutý třeba přes noc, tak ráno na něj kouknu a je vypnutej-nebo v režimu spránku nevim. Poslední dobou (od začátku win10) si s windowsama moc netykám a vůbec nevím v čem je problém. Jestli kvůli aktualizacím? Nebo správa napájení? Vůbec netuším. Ve správci napájení ale mám vše nastaveno - převést počítač do režimu spánku -> nikdy.

Jednoduše chci mít počítač spuštěný třeba týden v kuse, aniž by se restartoval, uspal nebo vypnul.

Neví někdo proč se tak děje?

Děkuji za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

danelli
hodnocení

0x

Dobrý den,

jsou v podstatě 2 základní možnosti:

- problém s nastavením napájení, zkuste se podívat ve Windows přes možnosti napájení, co tam máte nastaveno. Dále doporučuji zkontrolovat nastavení windows aktualizací, zda je nemáte každý den na 3:00 nebo něco podobného a potom Windows vypnout/uspat. Dále by to mohla být nějaký naplánovaná úloha. Pokud je to notebook tak ještě spořič baterie.

- další možností je přehřívání procesoru nebo problém se zdrojem.

Další možnosti mě nyní nenapadají, ale určitě tu budou další dobré nápady.

hodnocení

0x

1) Zkontrolovat nastavení vypnutí v BIOS (zpravidla přístup klávesou F2 při zapnutí kompu).

2) Návod Jak zakázat vypnu/...

3) Používat SW, který umožní pokračovat ve stahování i po výpadku jako např. JDownloader2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]