Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WIN 11 nepřevede doc

Od: wydra® odpovědí: 13 změna:

Win 11 mě zničej. HP notas nový. Soubory, které jsem dosud běžně ukládala do Doc nebo do DocX se mi v 11 zobrazují jako silenost, kterou neumím zmenit. Win 11 jsou hrozné! Mohla bych pokracovat ... děs a hrůza.

Je tu někdo, kdo pomuze a nejen s tímto problemem? Díky!

WIN 11 nepřevede doc

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Myslím si, že potřebuješ: Libre office

Tedy něco co je zdarma a umí otevřít všechny word dokumenty.

Umí ukládat i do Pdf souborů, mimo jiné.

Je potřeba stáhnout a nainstalovat.

Microsoft office je placený program.

mladepan
hodnocení

3x

Néni to náhodó otevřeny v Poznámkovym bloko?

hodnocení

1x

Pokud vím, tak jakékoliv Windows jsou operační systém, takže s otvíráním textových souborů nemají nic společného. Obsahují jen základní program pro otevírání textových souborů ("poznámkový blok"). K práci se soubory .DOC a .DOCX potřebujete nainstalovat program "Office" ("word").

doplněno 08.05.23 21:07:

Netuším, jak je to u Win 11, ale starší Win v sobě neměli integrovaný Office. Ten se vždy musel doinstalovat (případně dokoupit). Máte ho nainstalovaný?

dio

Omyl. Vsechny Windows ztim obsahovaly i Wordpad.exe - tedy neco jako maly Word...

Docx by to melo umet, ale nejaky slozitejsi formatovani to asi umet nemusi

hodnocení

Takze to otevira jen Word?

dio

Windows jedenactky nevyjimaje sice obsahuji Wordpad, do nej to zkus otevrit, ale na seriozni praci s textem potrebujes "office”. Tedy "word” nebo jiny textovy editor. To by ti asi poradil kazdy, kdo nekdy okolo PC prosel... Logicky: Samotny Windows jsou jen operacni system....

hodnocení

Dekuju, tohle mi pomohlo s tim pozn blokem, ted musim jeste poresit, jak to dafaultne nastavit, ze otevirat jen ve Wordu. V OS 11 to je zas nekde zakonspirovane, jako vsechno!

nickys

Chybí vám základní znalosti. Ač si myslím o Win11 své, v tomhle jsou opravdu nevinně. Po instalaci Office, (MS nebo Libre) se minimálně zeptají, jestli chcete docx a ostatní otevírat právě v něm. Jinak hledejte "výchozí programy". Tam to nastavíte, v těch "konspiracích".

Jo a jestli zvolíte LIbre Office, tak tam sice docx otevřete, ale myslím, že to v docx už neuložíte. Jenom v jejich formátu, ten zase neotevře paní, které to pošlete a bude mít jenom MS Office.

Nevím jak jedenáctky, to nepoužívám, ale na Linuxu v LibreOffice jde dokument samozřejmě uložit i v .docx, tudíš se dá předpokládat, že to bude umět i na jedenáctkách.

nickys

Juju, mate pravdu. Dříve to ale nešlo myslím. Libre (Open) nepoužívám už dvacet let. A MS měl na to svoje doc, xls nějaký chráněný patent.

dio

Proto je tu 10 let i docx i xlsx - coz je otevreny XML format, ktery snadno oteviraji i cizimaplikace

hodnocení

Take dekuji, nedocvaklo mi, ze jsem ve vsech Win musela instal office. Pak to bylo jasne. Tady jasne od zacatku mam Open Off, ale cele to prostredi je uplne jine, rozhodne ne prehledne a pratelske, tak jsem ponekud zazmatkovala. Nic neni jak az do 10 byvalo. Zvykam si, lovim. Byla jsem zvykla si delat vlastni klaves zkratky a nej ty, jenze ne vsechno je mozne a kdyz, chce to hledat.

dio

Stiskni shift a na souboru doc/docx stiskni Prave tlacitko mysi, to teprve budes koukat!

Najdi polozku: Otevrit v programu - a Zvolit jinou aplikaci

Tam snadno nastavis trvalou asociaci, pokud nakonec kliknes dole vlevo na VZDY

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]