Nejste přihlášen/a.
Přihlašuji se do E-mailu (g.mail.com) z různých počítačů, jeden je domovský, "hlavní". Teď to (vzdáleně) nejde a žádá to heslo, které mi vypadlo z paměti. Dřív nežádalo. Posílá kódy, které (vzdáleně) nemůžu přečíst. Následující heslový postup z Googlu - můžu si tím nějak E-mailovou schránku jako amatér poničit či zlikvidovat? Co tam znamená "možná muset přihlásit se"- zase s tím zapomenutým heslem? Musím ke změně hesla v tom postupu znát staré původní heslo? Díky za komentář případně návod.
Změňte si heslo
Otevřete účet Google. Možná se budete muset přihlásit.
V části Zabezpečení vyberte Přihlášení do Googlu.
Vyberte možnost Heslo. Možná se budete muset znovu přihlásit.
Zadejte nové heslo a vyberte možnost Změnit heslo.
Pěkný den.
Jinými slovy: Chce mně Google přišpendlit k jedinému "zařízení", počítači (?). A já potřebuji číst E-mail i z jiných zařízení, vzdálených. Mnoho km, občas.?
Proč by tě chtěl Google přišpendlit k jednomu kompu?
Sám používám porůznu až čtyři kompy a navíc mobil. Všude používám poštovní program, tudíž se nikam nemusím přihlašovat, stačí jen jednou vyplnit přihlášení, a navzájem se všude samy označují přečtený emaily. Přečtu na jednom kompu, a když pustím druhý o dvacet kilometrů dál, ukáže se tam už jako přečtený.
Klasika IMAP, ale vetsina si je lina nakonfigurovat klienta... pak pri vymene "telefonu” si uz nepamatuje parametry apod.
pokud ale jde o pocitac, jak na nem chces bezpecne ty udaje zanechat? Vetsina lidu netusi nic o sifrovanem disku.
Zakladem je klicenka, bezpecne ulozeni udaju a hesel. Je napriklad soucasti applu.
Jenyk: Velký díky za odpověď. Ten poštovní program se dá prosím spojit s G-mailem? Mně to na různých počítačích šlo bez hesla - doteď. A když teď jenom podle návodu v otázce "přehesluji", budu moct na různé compy (asi tedy jen s tím novým heslem)?
Samozřejmě, že když na jednom kompu změníš heslo k emailu, budeš ho muset měnit všude, neb platí už to nové a je jedno odkud a z čeho se přihlašuješ.
Používám Thunderbird, měl jsem ho už na Windows, teď to bez potíží funguje i na Linuxu. Jak na Googlu, tak na Centrumu.
Podle mě, je podstatně lepší používat nějaký program na poštu, nežli se přihlašovat ve webovém rozhraní v prohlížeči.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.