Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

E-mail a přístup

Od: fram odpovědí: 5 změna:

Přihlašuji se do E-mailu (g.mail.com) z různých počítačů, jeden je domovský, "hlavní". Teď to (vzdáleně) nejde a žádá to heslo, které mi vypadlo z paměti. Dřív nežádalo. Posílá kódy, které (vzdáleně) nemůžu přečíst. Následující heslový postup z Googlu - můžu si tím nějak E-mailovou schránku jako amatér poničit či zlikvidovat? Co tam znamená "možná muset přihlásit se"- zase s tím zapomenutým heslem? Musím ke změně hesla v tom postupu znát staré původní heslo? Díky za komentář případně návod.

Změňte si heslo

Otevřete účet Google. Možná se budete muset přihlásit.

V části Zabezpečení vyberte Přihlášení do Googlu.

Vyberte možnost Heslo. Možná se budete muset znovu přihlásit.

Zadejte nové heslo a vyberte možnost Změnit heslo.

Pěkný den.

doplněno 08.05.23 16:13:

Jinými slovy: Chce mně Google přišpendlit k jedinému "zařízení", počítači (?). A já potřebuji číst E-mail i z jiných zařízení, vzdálených. Mnoho km, občas.?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Proč by tě chtěl Google přišpendlit k jednomu kompu?

Sám používám porůznu až čtyři kompy a navíc mobil. Všude používám poštovní program, tudíž se nikam nemusím přihlašovat, stačí jen jednou vyplnit přihlášení, a navzájem se všude samy označují přečtený emaily. Přečtu na jednom kompu, a když pustím druhý o dvacet kilometrů dál, ukáže se tam už jako přečtený.

dio

Klasika IMAP, ale vetsina si je lina nakonfigurovat klienta... pak pri vymene "telefonu” si uz nepamatuje parametry apod.

pokud ale jde o pocitac, jak na nem chces bezpecne ty udaje zanechat? Vetsina lidu netusi nic o sifrovanem disku.

Zakladem je klicenka, bezpecne ulozeni udaju a hesel. Je napriklad soucasti applu.

fram
hodnocení

Jenyk: Velký díky za odpověď. Ten poštovní program se dá prosím spojit s G-mailem? Mně to na různých počítačích šlo bez hesla - doteď. A když teď jenom podle návodu v otázce "přehesluji", budu moct na různé compy (asi tedy jen s tím novým heslem)?

Samozřejmě, že když na jednom kompu změníš heslo k emailu, budeš ho muset měnit všude, neb platí už to nové a je jedno odkud a z čeho se přihlašuješ.

Používám Thunderbird, měl jsem ho už na Windows, teď to bez potíží funguje i na Linuxu. Jak na Googlu, tak na Centrumu.

Podle mě, je podstatně lepší používat nějaký program na poštu, nežli se přihlašovat ve webovém rozhraní v prohlížeči.

fram
hodnocení

OK, díky. Zkusím ten Thunder...poštovní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]