Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozšíření stabilního signálu

Od: koronsmsntrp odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

mám tento router-modem ( vodafone.cz/... a ten stěží dokáže udržet stabilní signál na druhé straně bytu v mém notebooku, kde mám intel wifi kartu, často je to tam pomalé nebo nefunkční. Doposud jsem to řešil powerline, která fungovala suprově, ale po přidání pár věciček (rozčtverka, monitor) už to nefunguje. Asi 10x jsem to resetoval a nastavoval a prostě to nefunguje.Takže po mém průzkumu (v sítich se téměř nevyznám) jsem dospěl k závěru, že by bylo dobré si pořídit nějakou mesh věcičku nebo extender, ale na ten jsem slyšel spíše negativní recenze obecně. Penize nejsou problém, ale zase jde jen o to mít trošku stabilnější signál (stačí být metr, dva blíže routeru a funguje suprově). Kabel není možné nastavit (resp. nechci kvůli tomu rozkopávat celý byt, i když vím, že kabel je nejspolehlivější). Změnit pozici routeru-modemu nelze, bydlím s rodiči. Přímý signál je blokován zdí, skříní, dveřmi/ zdí a to je tak všechno.

Ten mesh systém se mi líbí nejvíc, ale nevím, zda bych mohl mít jen jeden (třeba nějaký ten tp-link deco) a zda by stačilo ho mít u routeru a on by dokázal ten signál dostat dál a nebo ho dát tam, kde signál kolísá a propojit s routero-modemem co mám (pokud je to možné) a nebo prostě koupit 2, jeden dát do pokoje, druhý vedle routeru a propojit a užívat si stabilní připojení. Předem děkuji za přečtení a případné rady. Hezký den

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Syn mi koupil na chalupu 4 kusy takových válečků tp link, pomocí kterých mám výborný signál po celé chalupě i venku na zahradě. První váleček se spojí s routerem kabelem a ty další jen napaječem do zásuvky, napojí se automaticky vzduchem a zesílí velmi dobře signál Wi-Fi. Zakoupil to v ALZE.

koronsmsntrp
hodnocení

Díky moc za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]