Nejste přihlášen/a.
Zdravím, koupil jsem si pc na CZC,
Chtěl jsem si nabootovat System. při načtení biosu. se po chvilce pc samovolně vypne, bez mého dočinění. mohu se zeptat jak tomu zabránit? připadně je to chyba pri sestavení ze strany CZC? moc děkuju za odpověd
Soudě dle formulace vaší otázky, doporučuji obrátit se na někoho, kdo tomu rozumí, nebo to reklamovat. Může to mít mnoho příčin. Vadný HW, špatně nastavený BIOS/UEFI, vadná periferie a tisíc dalších možností od banálních, až po vážnější.
Neuvádíte jestli jste to koupil s předinstalovaným systémem (jakým?), nebo bez a pokoušíte se jej nainstalovat. Co znamená "chtěl jsem si nabootovat System"?
Než někomu firma (CZC) prodá počítač, tak ho přezkouší technici, jestli je funkční. Většinou nechávali i "dočasný" Oper. Systém, který bylo nutno buď po nějaké době zaktivovat funkčním klíčem nebo ho odinstalovat nebo nelegálně "používat"(podle typu OS). Zkus i vyjmout baterii BIOSu, po minutě ji vrať a vyzkoušej start PC. Vyjmutím baterie biosu se uvede "základní deska" do stavu továrního nastavení. Víš jak se instalují Oper. Systémy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.