Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nedávno jsem přidal na Bazoš.cz inzerát na jednu deskovou hru. O několik hodin později mi přišly tyto dva e-maily. Nejdříve jsem měl velkou radost, že se mi někdo takhle rychle ozval, ale... E-maily přišly s prodlevou pouze 15 min a e-mailové schránky jsou si velice podobné, pravděpodobně od stejné osoby. A i ten pravopis je podivný.
Jde podle vás o podvod?
klidně odepište dokud po vás nebude chctit vyplnit udaje o přepravě kde bude i čislo platební karty tak jste v klidu dále neotivrat žadnou přilohu z těchto emailu
Pred par dnami presne tento scenar : okamzita odpoved. Varovne priznaky boli jasne od zaciatku, zhrnutie :
- okamzita odpoved po zadani inzeratu
- nulovy zaujem o stav tovaru a zjednavanie ceny
- hned druhy mail obsahoval obrazok, ako "poslem vam kuriera a peniaze vam pridu na kartu"
- tak som hral hlupeho a pytal sa, co odo mna na poslanie toho kuriera potrebuju, vraj adresu a cislo telefonu
- dal som im vymyslenu adresu a cislo telefonu na obvodne oddelenie policie
- komunikacia nepokracovala, ale asi poslu sms, v ktorej je odkaz, kde zadate cislo karty a cvv kod
- potom vam uz len vykradnu kartu
Smazat a nereagovat.
Někde sem četl, že podvodníci používají automat, takže reagují na nový inzerát během několika vteřin.
Takže několik hodin, to není špatné
Někdo tady napsal, že je docela možné, že by to byl opravdový zájemce. Tak jsem si to rozklikla, ale tohle opravdový zájemce nebude ani náhodou. Všechno je to špatně a navíc ani nejde o hrubky, ale o způsob vyjadřování. Takto by se vyjadřoval jenom někdo silně retardovaný, a ne jenom hloupý. A někdo silně retardovaný, zase nebude schopen transakci dokončit. Takže já bych se ani neobtěžovala na tohle reagovat. Je to přeložené robotem, a ještě ke všemu hodně špatně. A na otázku odpovídám, že podle mne o pokus o podvod jde.
Smazat
Pokud se chcete pobavit, tak odpovězte,nejspíš bude chtít po vás údaje ke kartě,že peníze pošle právě na tuto kartu. Nechte ho chvíli vysvětlovat, jak to máte udělat, ale samozřejmě žádné údaje neposílejte a nakonec napište, že to přivezete a peníze převezmete osobně. Myslím,že vám nenapíše ani správné jméno a adresu. Tak jsem to jednou měla.
Pozor, nemusia len poslat odkaz na zadanie karty, ked im date cislo, mozu aj volat "z banky" a ziadat potvrdenie mena a hesla a podobne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.