Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřízení internetu přes wifi přenos

Od: jimmydix odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal jak technicky řešit zřízení internetového připojení prostřednictvím někoho kdo bydlí v ulici "naproti" s lepším a mnohem rychlejším internetem a tento internet by posílal do mého objektu přes wifi satelit, nebo tak nějak.

Vzhledem k tomu, že bydlím na okraji městečka Jáchymov (v odlehlejší části a v okolí kopců) tak zde marně řeším možnosti jak dostat do objektu rychlejší internetové připojení. Tel. linka sem sice vede, ale je ve špatném stavu a adls internet mi tu zřídí max. 50Mbit (v praxi to jede spíše 30mbit a nepředpokládám, že by se Cetin nějak angažoval a kabely měnil protože máme poslední dům na této lince). LTE příjem je také špatný a rychlosti jsou podobné.

Ve vzdálenosti cca 400-500 m je v přímé viditelnosti od mého objektu ulice ve které nově nabízí lidem možnost připojení optického internetu s rychlostí až 2Gbit.

A má otázka je, jestli by technicky šlo a pokud bych se s někým v té ulici domluvil, posílat internet od nich směrem ke mě? A používat tak tento super rychlý internet tímto způsobem?

děkuji moc,

Jimmy

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dio
hodnocení

1x

Ohledem na tvoje otázky, nebolí vůbec tomu nerozumíš, bych na tuto možnost zapomněl. příliš mnoho komplikací.

jimmydix
hodnocení

Nikdy není pozdě se něco nového naučit :) . Navíc je to skutečně poslední moje možnost jak v této díře světa mít lepší internetové připojení. O to více mě rozčiluje, že opravdu špičkový internet mám nadohled přes silnici a k nám se vzhledem poloze objektu nedostanou ani za 100let.

O tom, že tímto způsobem (posílání přes wifi access pointy) řeší své připojení mnoho lidí, vím již celkem dlouho, ale až teď když naproti v ulici pokládají optiku s famózní rychlostí by se to vyplatilo zkusit vyřešit (400-500 m je celkem dost a budou výkyvy ale i kdyby se ke mě nakonec dostalo jen 250Mbit tak budu spokojený)

dio

Ano ja o tom vim od doby plechovek od parku, uz rok 2000. simandl.cz/...

Pokud nemas v te ulici dobreho kamose, tak zapomen.

jimmydix
hodnocení

*smich* no jo no, mě to nikdy ani nenapadlo, protože jsem bydlel vždy v lokalitě, kde se vše dalo vyřesit normálně. Chtěl jsem internet, měl jsem ten nejrychlejší, bez problému přímo od operátora bez prostředníků a kliček kolem.

Tady jsem ale narazil na potíže kvůli tomu, že objekt je v pr***li světa a kvůli kopcům a terénu je to všechno komplikované.

V té ulici o které mluvím bydlí několik známých tak by se s některým z nich dalo určitě nějak domluvit.

Technicky bych to nechal určitě udělat odbornou firmu, ale otázka je ted jak vidím také legálnost celé operace a souhlas poskytovatele.

No nevím, ale jak říkám, je to jediná moje šance na normální internet.

jano123
hodnocení

0x

Cez wifi by som nedoporučoval, z viacej dovodov...

Ak nie je to extremná vzdialenosť, tak cez "kábel",

Ja mám so susedom internet + TV, s platením ideme na polovicu,

prípojka je "iba DSL", stíha všetko k plnej spokojnosti...*palec2*

re4zon
400m kabel? Haha.
jimmydix
hodnocení

ano toto je skutečně možné provést pouze vzduchem. ty domy ze kterých by se internet dal "posílat" jsou 400-500m daleko a na druhé straně kopce mezi kterými vede hlavní silnice.

re4zon
hodnocení

0x
Technicky to neni zasadni problem. Ovsem 1. Poskytovatel s tim musi souhlasit. To neni tak samozrejme. 2. Musis najit nekoho, kdo bude ochotny kvuli tomu tahat kabely po baraku, mit nekde umisteny access point a delit se o rychlost pripojeni. Zadarmo nebo za par korun by to pro ciziho delal leda blazen. 3. Pocitej s investici nekolik tisic a s tim, ze rychlost bude nizsi a zavisla na pocasi.
jimmydix
hodnocení

děkuji za info, zkusím tyto možnosti prozkoumat. Samozřejmě počítám s tím, že bych dotyčného odměnil, protože mít možnost dobrého připojení je pro mě nyní dost podstatné.

Horší to bude asi s tím poskytovatelem, nemám vůbec ponětí jestli něco takového dovolí. Člověka, který by internet poskytnul bych věřím že našel. Mám tam par známých tak uvidíme.

Celou věc, pokud by k ní došlo bych rozhodně nechal udělat odborníkem.

díky moc

nickys

Poskytovatel, ten o tom vubec nemusi vědět, ani bych se ho neptal. Nemá ani možnost to nějak zjistit. Sice je to jistě v rozporu s podmínkami, ale není třeba být připosr.

hodnocení

0x
Problém bude, že legálně to asi nepůjde.
Já si třeba do druhýho baráku posílám net vzduchem asi na 200 metrů. Na každém baráku je něco podobného a funguje to bezvadně.
tsbohemia.cz/...
dio

Zbytecne siroky uhel.

Pobavilo 300 Mbit wifi pres 100 Mbit RJ45 :) Zalezi na zaruseni okoli, ve mestech muze byt pasmo total nepouzitelny a bacha na vykony a na kanaly v 5GHz...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]