Nejste přihlášen/a.
Nemá někdo odzkoušené který prohlížeč z aktuálních by fungoval na Vistách? Kamarádka mne tím dnes překvapila že stávající prohlížeč co tam má už něco nepodporuje. Vím že je to prastarý systém, ale předělávat jí ten kompl na něco nového by bylo časově neúnosné - děti ji tak vytěžují s hllídáním vnoučat že je problém se s ní na něco většího domluvit. Navíc už nemám ty možnosti co jsem měl dříve.
To bych jí tam rovnou mohl nainstalovat desítky. Ty bych ji alespoň nemusel školit a být neustále na telefounu.
pro bankovnictví zatím desítky nutnost nejsou , mám sedmičky na stolním i na NB a bankovnictví jede jak pro mBank tak pro Fio.
>Windows jsou hodně intuitivní, naučí se na nich každý a zbytek poradí Google.
To jde říct o úplně jakémkoliv systému na který jsi zvyklý a je to extrémně subjektivní, zvlášť když s tím systémem vyrůstáš nebo ho často používáš a je cpaný úplně všude. Pak je logické že se ti intuice pokřivý aby přijde ti to "intuitivní".
Ona kamarádka by měla sdělit, zda má 32bit nebo 64bit hardware. 64bit kompy jsou ještě dost podporovány, ale 32bit už téměř vůbec.
Ubuntu 18.04 bylo poslední pro 32bitový HW ne-Microsoft Windows. Dokonce dodnes ho berou banky a jiné stránky, které odmítají i Windows 7 a 8. Nejen na prohlížení Internetu Ubuntu je stále dobré.
Pokud 32bit, tak na dožití ponechat s nějakým distrem Linuxu jako jsem uvedl Ubuntu nebo výše uvádí Mint (s tím nemám zkušenost). Na prohlížení Internetu s Firefox (Chrome už nelze užít). Firefox nadále je udržován (nyní verze 113.0) i pro 32bitové Ubuntu.
Lze i přiinstalovat jako dual-boot, čili nechat Vista a k tomu Linux, při zapnutí kompu se určí, co chci spustit.
Jinak lze podstrkávat (nalhávat), že mám jiný systém i prohlížeč, ale to už je jiné téma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.