Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohlížeč na Vista

Od: arne1® odpovědí: 18 změna:

Nemá někdo odzkoušené který prohlížeč z aktuálních by fungoval na Vistách? Kamarádka mne tím dnes překvapila že stávající prohlížeč co tam má už něco nepodporuje. Vím že je to prastarý systém, ale předělávat jí ten kompl na něco nového by bylo časově neúnosné - děti ji tak vytěžují s hllídáním vnoučat že je problém se s ní na něco většího domluvit. Navíc už nemám ty možnosti co jsem měl dříve.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Linux a bude mít aktualizovaný systém i prohlížeč.
hodnocení

To bych jí tam rovnou mohl nainstalovat desítky. Ty bych ji alespoň nemusel školit a být neustále na telefounu.

Pokud má komp pouze pro internet, tak je Linux Mint ideální systém.
Když mě kdysi desítky nakrkly k nepříčetnosti, vyhodil jsem je, dal Mint a má lepší polovička vůbec nepoznala, že sedí u úplně jiného systému.
Přesně tak. Mint je na jedno brdo s klasickými windowsy. Desítky by asi paní rozdýchávala mnohem déle.
inspa*
Souhlasím Mint je skvělý. Pokud v rodině někdo používá počítač jen základně (tj bez nejnovějších her a speciálního SW) pak Linux a nejlépe Mint. Je tam vše potřebné (však vychází z Ubuntu a ten z Debianu), ale je dělaný na lidi co měli Win.
Mint jsem viděl naposledy v 2016. O víkendu jsem ho ale dával děckám na pc a byl jsem velmi mile překvapený, jak za tu dobu vyzrál.

hodnocení

5x
Mám sedmičky, jede na nich Firefox, tak pojede i na Vistách.
Jo jestli je to o bankovnictví, Desítky jsou nutnost.

Není to nutnost. Se sedmičkami a Firefoxem je možné se přihlásit do AirBank, Trinity, Raiffeisenbank, mBank, Fio, ČSOB, Poštovní spořitelny, Creditas, Monety, MaxBanky, UniCreditBanky a nejspíš i dalších.

111®
hodnocení

3x

pro bankovnictví zatím desítky nutnost nejsou , mám sedmičky na stolním i na NB a bankovnictví jede jak pro mBank tak pro Fio.

Záleží jak která banka, ČS například starší OS neakceptuje.

seznamzpravy.cz/...

111®
Tak s to jsem skoncil uz dávno.

To je nepodstané. Byla to jen informace ohledně tvého tvrzení, že pro bankovnictví desítky nutnost nejsou.

tj
hodnocení

0x
Dlouho jsem se bránil a zůstával u sedmiček, ale přešel jsem na 10-tky. Jde o zabezpečení. Nový prohlížeč není řešením. O Linuxu jsem také uvažoval, ale nehodlám řešit kombatibilitu programů, a něco tam pořád rozfachávat, jako kamarád. Chtěl jsem rovnou 11-tky, ale to bych musel koupit nový stroj, můj HW je už nepodporuje. Windows jsou hodně intuitivní, naučí se na nich každý a zbytek poradí Google.
anon65534

>Windows jsou hodně intuitivní, naučí se na nich každý a zbytek poradí Google.
To jde říct o úplně jakémkoliv systému na který jsi zvyklý a je to extrémně subjektivní, zvlášť když s tím systémem vyrůstáš nebo ho často používáš a je cpaný úplně všude. Pak je logické že se ti intuice pokřivý aby přijde ti to "intuitivní".

hodnocení

0x

Na 32bit strojích s Vista jsou udržovány browsery/prohlížeče Maxthon a Mypal. Na 64bitových Vista by měl být udržován i Firefox.

Pokud zájem o podporovaný antimalware pro Vista potom stále i pro 32bit komp je IObit Malware Fighter.

Ona kamarádka by měla sdělit, zda má 32bit nebo 64bit hardware. 64bit kompy jsou ještě dost podporovány, ale 32bit už téměř vůbec.

Ubuntu 18.04 bylo poslední pro 32bitový HW ne-Microsoft Windows. Dokonce dodnes ho berou banky a jiné stránky, které odmítají i Windows 7 a 8. Nejen na prohlížení Internetu Ubuntu je stále dobré.

hodnocení

32 je stávající systém

Pokud 32bit, tak na dožití ponechat s nějakým distrem Linuxu jako jsem uvedl Ubuntu nebo výše uvádí Mint (s tím nemám zkušenost). Na prohlížení Internetu s Firefox (Chrome už nelze užít). Firefox nadále je udržován (nyní verze 113.0) i pro 32bitové Ubuntu.

Lze i přiinstalovat jako dual-boot, čili nechat Vista a k tomu Linux, při zapnutí kompu se určí, co chci spustit.

Jinak lze podstrkávat (nalhávat), že mám jiný systém i prohlížeč, ale to už je jiné téma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]