Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabezpečení sít

Od: robina* odpovědí: 12 změna:
Zdravím-mám tp-link router a nejde mi zabezpečit.Když ji zabezpečím,tak,se mi vždy objeví, že je to nezabezpečená a otevřená síť.Ta funguje bezvadně ale když ji chci zabezpečit tak tlačítko nereaguje.Už nevím co s tím mám dělat.Poradí někdo?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makak
hodnocení

2x
Vzhledem k tomu,že netusis co a jak,tak si najdi v okolí někoho, kdo tomu rozumí a udělá ti to.

111®
hodnocení

1x
V telefonu se nic nrzabezpecuje. Zabezpeceni poskytuje router.

hodnocení

0x
Jak zabezpečuješ síť? Povídej, přeháněj.
iptables -I FORWARD -ptcp --dporrt 25 -j REJECT -m comment --comment "zablokovani primeho posilani na SMTP port od koncáků"
iptables -I INPUT -p tcp --dport 22 -i wan0 -j DROP ;
iptables -I FORWARD -p udp --dport 53 -jd REJECT -m
comment --comment "nedovolit vlastni plain DNS koncákům, jediny povolený DNS je na tomto router"
iptables -I FORWARD -dst x.y.z.w -j REJECT
ip route add x.y.x.w via blackhole ; # zablokovani urcitych IP adres jinym způsobem
sysctl -w net.ipv4.conf.wan123.rp_filter=1

clovicekdoma
hodnocení

0x

Podobnou otázku jsem již kdysi dostal. Nevím nicméně jestli je to Váš případ.

Pokud se pokoušíte zadat heslo na wifi v routru je potřeba po zvolení šifrování zadat Vaše nové heslo ve sprévném formátu pak se Vám to tlačítko zpřístnupní a bude reagovat.

robina*
hodnocení

No to je problém!Já se do routeru vůbec nedostanu protože mi ta stránka vůbec nejde načíst.Na Pc vůbec přes router na internetu nejsem,tam jedu přímo na kabel
Chci to zabezpečit v telefonu a tam to nejde jak jsem psala.Kdysi jsem to měla i v pc oboustraně ale v telefonu se internet nechtěl připojit,tak wifi mám pouze na ten telefon.Když to na tom telefonu zabezpečím,tak se mi to ukazuje jako nezabezpečená síť.Ta nezabezpečená se vždy připojí a ta zabezpečená je v ústraní.Podotýkám předtím to bylo v pohodě.
Když se nedostaneš do administrace routeru, tak nemůžeš v něm provést žádné změny zabezpečení.
Podívej se zespodu routeru, bývají tam napsaný přístupové údaje. IP adresa, jméno a heslo.
robina*
hodnocení

Myslíš tu MAC?Tak ta se mi zobrazuje a je to od konce posleních 6 čísel a nevím jestli to tak má být.

Ne MAC, to je něco jinýho.

IP adresu routeru. Tedy většinou něco jako 192.168.1.1 nebo podobně, u kyslíků to bývá 10.0.0.138.

Co vše máš napsaný na onom štítku? Dej sem fotku.

hodnocení

0x
"Zabepečením" myslíš? Změnu " typu zabezpečení sítě" z Otevřená(nebo i WEú) na WPA 2?
Otázka budiž i zároveň odpovědí.

robina*
hodnocení

Normálně zabezpečit na WPA2 ale v telefonu to nejde.
Síť běží (před a i po) v režimu wpa2?
Jiná zařízení jsou na ni napojena v jakem modz?
-open
-wep
-wpa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]