Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou i menší RJ konektory

Od: tonka odpovědí: 8 změna:

Dobrý den jsou i nějaké menší RJ 45 konektory než standartní, kolem 12 mm na šířku. Jde mi o nasledné protažení v dírách.Zapojovat to neumím tak bych to nechal zapojit a pak jen protáhl. Děkjuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Taky jsem to kdysi řešil. Skončil jsem u větší díry skrz zeď. Nejsem si jistý průměrem, ale vzhledem k tomu, že standardní sklíčidlo vrtačky upíná do 13 mm, myslím, že stačil právě průměr 13. Konektor jsem pak omotal izolačkou (včetně té západky) a protáhl.

hodnocení

1x

Zapojovat to neumím tak bych to nechal zapojit a pak jen protáhl.

Tak protáhni kabel a nech zapojit koncovky. Každý IT pracovník umí konektory RJ-45 krimpovat. Mnohdy i pár zkušených laiků. Stačí pracovat precizně a nepoplést barvy dle pořadí normy. Zapojení žil je 1:1.

Při použití zásuvek ani není potřeba nějakého nářadí. Stačí správně rozplést odholené konce a založit do drážek pro zacvaknutí. To zvládne snad každej. esvit.cz/...

svitidla-osvetleni-elektr/...

esvit.cz/...

Kup si tu zásuvečku CAT6

Dělá se s ní lépe viz obr. Viz obr takto připravený zadek s vodiči se jen zatlačí do zásuvečky v odkazu a je spojeno.

Jsou i menší RJ konektory

111®
hodnocení

0x
Ne RJ45 je jen jedna velikost. Tedy pokud nechceš stíněný. U cihlové zdi jsem zasekal husi krk silny a protahovak podle potřeby různé kabely.
Stíněný je taky stejně velký ;)
111®
No ja ho nemonntoval

riva
hodnocení

0x

Udělat větší díry. Časem se určitě budou hodit. A v mezičase se klidně zafouknou zkraje PUR pěnou - ta jde vyšťourat i šroubovákem.

hodnocení

0x

To je špatná úvaha. Zapojený RJ 45 potřebuje na protažení průměr 14 mm, samotný kabel 5 mm. Buď tedy v nové stavbě natahat husí krky nebo při dodatečné montáži samotné kabely. Kleště se už dají koupit velice levně.
ledveci.cz/...

tonka
hodnocení

0x
Právě že jsem uvazoval i o chranicce kabelu ale to uz by byly diry tak 20mm vlezl pote i konektor . Jde o hotovy obyvatelny dům nerad bych v x zdech vrtal díry 20mm i vic. No asi nezbyde nic jineho nez nekomu rict at ato zapoji po protazeni jen kabelu. Hezky den přeji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]