Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

E-mail od policie - je to dpam nebo něco nekalého?

Od: 2222 odpovědí: 9 změna:

Dnes odpoledne mi přišel e-mail který se tváří jako od policie, ale vše nasvědčuje, že to na 99,99% s policií nemá nic společného i když v tom nějaké kecy ohledně policie jsou. Přišlo to z adresy Mary Simon <marysimon1gh@gmail.com> na jednu z mých e-mailových adres jako nezveřejnitelní příjemci (undisclosed-recipients) s předmětem SOUBOR NR. 745. Podepsaný je tam jiří zlý ředitel Úřadu kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia. V příloze si mám přečíst předvolání, které se mne týká. Ta příloha je ve formě obrázku jpg s textem a znaky policie ČR a Europolu. Prosí mne abych se vyjádřil e-mailem a napsal jim své zdůvodnění a to do 48 hodin a různé další kecy. Samozřejmě, že to neberu vážně a nikomu se k tomu vyjádřovat nebudu, Nejsem až tak hloupý abych na tu nějakou boudu kterou se mne někdo snaží zneužít k nějakému asi podvodu a nekalostem naletěl. Policie by takto e-mailem a to ještě z gmailu asi nic nezasílala a to ještě jako nezveřejnitelní příjemci což svědčí, že to asi bylo rozeslané na více různých e-mailových adres aby byla větší šance, že se snad najde někdo nemyslící a naletí jim na to. Jen tak ze zvědavosti jsem ten e-mail zkontroloval antivirem Comodo a Malwarebytes, ale oba mi nicnežádoucího na tom nenašli.
Zajínalo by mne co si kdo o tom myslíte a co asi tím někdo chce docílit nebo jak chce tím lidí podvést.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Klasika, vše stejný jako jakékoliv jiné emaily. Dát do spamu a zapomenout. Navždy.

2222
hodnocení

Kdyby to bylo tak jednoduché dát do spamu a zapomenout. Dnes dám do spamu a zítra nebo do několika dnů mi příjde několik stejných nebo podobných e-mailů. Boj se spamem a různými podvodnými a nežádoucími e-maily je nekonečná záležitost.

Asi je někde problém jinde. Mě spam nechodí vůbec (kromě jedné stálice FROM:spameri@tiscali.it RCPT: spameri@tiscali.it, což ostatně je na blokování jasný kandidát, když přijemce je cizí doména, tudíž to lze blokovat na úrovni SMTP dokonce)

a i na předešlých schránkách to byly jednotky měsíčně.

(jestli se něco změnilo za poslední rok, nedokážu zhodnotit)

2222
hodnocení

herd: Tak ty asi musíš být nějaký génius když se tak jednoduše dokážeš vypořádat s veškerým spamem. To by už asi mohlo být na Nobelovu cenu. Ano, spam se dá různě blokovat, ale úplně ho blokovat tak aby už vůbec žáden nechodil to nejde. Čím přísnějši kritéria pro blokování spamu se nastaví, tím více nespamových a pro někoho i důležitých e-mailů se bude dostávat do spamu. Není to až tak jednoduché jak si možná naivně myslíš.

hodnocení

0x

To psal Standa Bláblol. Kdo tomu věří!

2222
hodnocení

Bohužel i takoví se asi najdou co nad trím nepřemýšli a uvěří tomu blábolu. Když na to i reaguji tak se pak nestačí divit jak byli podvedení, okradení atp..

petrm
hodnocení

0x

Taky mi to přišlo, předmět stejný,"Policejní ředitel" <policejniinterpol563@gmail.com>.

hajimete
hodnocení

0x

Takže je tam nějaká příloha. Kolik MB ta příloha má? Pokud je to malý soubor nahraj to na virustotal.com a podívej se jestli to ostatní programy detekovaly. Samozřejmě to neotvírej, asi je to binární soubor co ukazuje ikonu dokumentu .doc nebo .pdf.

hodnocení

0x

Myslím, si o tom, že je tím ztráta čase se zabývat, nebo ztrátat času pouštět antivir nato nebo vůbec antivir

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]