Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O2 Internet - Modem

Od: surfo odpovědí: 7 změna:

hoj, chci si poridit internet od O2 (opticky, 250mb) ale chci si to spojit s vlastnim routrem (mam doma nekolik tudiz nechci kupovat dalsi). O2 defaultne nabizi k tomuhle iinternetovymu balicku O2 Smart Box 2

[ o2.cz/...

coz mi prijde jako DSL reseni ne opticke reseni. Ja mam konkretne tenhle suntech.cz/... a predpokladam ze to pujde pouzit na O2 internet ale ted si nejsem jisty. Predem dekuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smejdi
hodnocení

2x

S tim ti neporadim, jen info ze O2 má snahu vnutit svůj modem a veškeré rady k tomu smerujou, včetně lhaní že jiný modem fungovat nebude. Jejich operátoři nejspíš maj provizi z prodaných kusů...

Máš to doma tak zkusíš a uvidíš, pokud je kompatibilní tak stačí nastavit parametry a pojede...

potvrzuji - přesně tak informoval technik při zřízení připojení mého otce, že nic jiného na O2 nepojede - ten svůj router měl (a velmi drahý)- prodali mu O2 router za něco přes 4000,-Kč (který se na webech prodává kolem 2000,-).

hodnocení

1x

Ty máš svůj vlastní router, ale potřebuješ modem. O2 krabice je obojí, modemrouter, jak příjem internetu, tak místní síť.

Musel bys mít vlastní modem (modemrouter). Samotný router ti k připojení na kabel zvenčí fungovat nebude. Musí být před ním ještě ten modem.

doplněno 24.04.23 16:28:

eshop.sectron.cz/...

O2 Internet - Modem
lmgify

To jsem nějak nepochopil. Tazatelův router má už zabudované rozhraní pro GPON (pasivní optický Ethernet).

HGU = Home Gateway Unit

P.S. Překvapilo mě, jak je ten router levný (1000,-)

surfo
hodnocení

diky, taky si myslim ze by to melo jit jekoliz zmineny router ma gpon zasuvku (a tak nejak to na pohled fungovalo i naposled, nemel jsem jine skrinky)

lmgify
hodnocení

0x

> spojit s vlastnim routrem (mam doma nekolik)

Dotaz: Jak skončí někdo doma s několika GPON routery? *sok*

surfo
hodnocení

pouze tenhle z nich je gpon, ostatni jsou dsl apod, stehoval jsem se nekolikrat za poslednich par let a vzdy mi novy poskytovatel prodal svuj router.. ted se chci tomu vyhnout

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]