Nejste přihlášen/a.
hoj, chci si poridit internet od O2 (opticky, 250mb) ale chci si to spojit s vlastnim routrem (mam doma nekolik tudiz nechci kupovat dalsi). O2 defaultne nabizi k tomuhle iinternetovymu balicku O2 Smart Box 2
coz mi prijde jako DSL reseni ne opticke reseni. Ja mam konkretne tenhle suntech.cz/... a predpokladam ze to pujde pouzit na O2 internet ale ted si nejsem jisty. Predem dekuji za rady.
S tim ti neporadim, jen info ze O2 má snahu vnutit svůj modem a veškeré rady k tomu smerujou, včetně lhaní že jiný modem fungovat nebude. Jejich operátoři nejspíš maj provizi z prodaných kusů...
Máš to doma tak zkusíš a uvidíš, pokud je kompatibilní tak stačí nastavit parametry a pojede...
potvrzuji - přesně tak informoval technik při zřízení připojení mého otce, že nic jiného na O2 nepojede - ten svůj router měl (a velmi drahý)- prodali mu O2 router za něco přes 4000,-Kč (který se na webech prodává kolem 2000,-).
Ty máš svůj vlastní router, ale potřebuješ modem. O2 krabice je obojí, modemrouter, jak příjem internetu, tak místní síť.
Musel bys mít vlastní modem (modemrouter). Samotný router ti k připojení na kabel zvenčí fungovat nebude. Musí být před ním ještě ten modem.
To jsem nějak nepochopil. Tazatelův router má už zabudované rozhraní pro GPON (pasivní optický Ethernet).
HGU = Home Gateway Unit
P.S. Překvapilo mě, jak je ten router levný (1000,-)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.