Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HTML - zobrazit a skrýt něco po kliknutí na text

Od: rotorod® odpovědí: 5 změna:

dobrý den

mám text a potřebuji ho schovat pod slovo np.: více informací zde

našel jsem tento kod

<script type="text/javascript">
function toggle(obj) {
var obj=document.getElementById(obj);
if (obj.style.display == "block") obj.style.display = "none";
else obj.style.display = "block";
}
</script>

<a href="javascript: void(0);" onClick="toggle(q1)">více informací zde</a>
<div id="q1" style="display:none;">
text který zde bude napsán
</div>

chtěl bych se zeptat, ten text (více informací zde) se mi zobrazuje podtržený a hnědým písmem. Proč? to mám asi nastaveno v style.css,že? Nebo to je v tom scriptu něco? Děkuji za pomoc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano to bude pravděpodobně nastavené ve style.css (ale může i jinde i když by to bylo nepravděpodobné)

Pokud chceš aby jenom ten konkrétní odkaz byl jinou barvou tak mu můžeš přidat třídu class="nejaky-nazev” a tu by jsi potom přidal do style.css pomocí .nejaky-nazev { color: black; }

CSS není žádná věda, myslím že to by to nebylo zas tak těžké zvládnout ale někdy to může být hodně frustrující. Pokud umíš anglicky tak jsi v pohodě, můžeš si projít tutoriál od w3c který je celkem srozumitelný.

Ten javascript co máš je pěkně škaredý ale pokud ti funguje pro tvé účely tak to stačí.

hodnocení

0x
Jde o kód z devadesátách let, takhle fortranovsky se to už dnes nedělá, i když to samozřejmě funguje bez nějakých knihoven.
Vysvětlení je prosté - zbytečně text dáváš do tagu odkaz (A)
doplním konstruktivín odpoved pozdeji...
hodnocení

S poradil bys mi jak to udělat lepe?

hodnocení

0x

Nejde o nějak revoluční změnu, jen jde o logicky srozumitelnější zápis - že místo nějakých podmínek zapnuto/vypnuto jen přepínáš . Místo hrabání se přímo ve vlastnostech jen přepínás třídy . ( Na začátku je nutné rozmyslet počáteční stav elementu, zda třídu bude mít nebo ne)

DOM:

BUTTON onclick= cilovyElement.classList.toggle("aktivni")
(tedy místo A stačí BUTTON, nebo SPAN)

(nebrání nic volat toggle(aktivni);toggle(neaktivni) chceš li komplexnější logiku)

CSS:

.neaktivni {color:gray}
.aktivni {display block;font-weight:bold}

JS:

teoreticky se to obejde bez javascriptového kódu (mimo toho v onclick),
ale pokud bys měl takhle "očarovat" víc elementů, bylo bo záhodno použít malý blok javascriptu
(přesune logiku z onclick do tohoto skriptu):

document.querySelectorAll("button.spinaci").forEach(
x => {loc=x; loc.addEventListener(
event,target => target.classList.toggle("activated")
)}
)

PS: nezapomenout na jiné eventy než click: touch, focus?, keyup atd... Ne všichni mají myš, jiní mají dotykáč, někdo focusuje klávesnici :D

hodnocení

děkuji, ale omlouvám se, pro mě je toto ještě horší na pochopení co kde kam...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]