Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Email na centrum.cz nefunguje

Od: email odpovědí: 19 změna:

Už asi týden mi nejde odeslat email z centrum.cz. Stále se to vrací s hláškou Mailer Daemon. U dvou mejlů co mám je to stejné. Nemohu příjímat ani odesílat zprávy. Máte to někdo také tak, co se s tím dá dělat?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrm
hodnocení

0x

Jestli tu otázku myslíte vážně, tak musíte sdělit, jak odesíláte maily. Z PC nebo mobilu, z webového rozhraní nebo klienta, pokud z klienta, tak jaký klient a protokol? Bez toho se těžko radí.

email
hodnocení

Posílám z PC.

Pořád málo. Z prohlížeče, nebo z nějakýho programu?

email
hodnocení

Mozilla Firefox

hodnocení

0x
Vždy vám do schránky přijde víc než jen mailer Daemon zkuste poslat celý kontext zprávy

email
hodnocení

...že to bylo vyhodnoceno jako potenciální spam atd. Bojím se na to klikat, nevyznám se v tom.

Otevřít email můžete ikdyž je to ve spamu. Nevím jak to je u centra.cz ale řekl bych že stejné jako na seznamu při špatném odeslání emailu přijde druhý email s ED a napíšou konkrétní důvod proč zpráva nebyla přijata

email
hodnocení

Děkuji za rady. Takže na ten Mailer Daemon se nemusím bát kliknout a na ty instrukce uvnitř?

qwertz*
hodnocení

0x

Tento problém má řada uživatel tohoto freemailu, nejspíše asi úplně všichni. Úroveň této služby dlouhodobě klesá a zrovna anti-spam řešení je za poslední dobu s každou novou verzí horší než verze předchozí. To, že nyní nelze email ani odeslat, a místo toho je ze strany MAILER-DAEMON uživatel vyzýván ke vkládání dlouhých kódů a opisování SMS, už je naprostý bizár. Nabízí se spíše otázka, na co ještě čekáte?

Chcete radu? Utíkejte jinam. Nechcete-li placené řešení, migrace k freemailu od Seznamu nebo Googlu je po založení účtu otázkou na 2 kliknutí a všechny zprávy se vám přenesou automaticky.

Já tento problém nemám.
Má lepší polovička má neustálé, byť malé potíže na Seznamu. Tak proč tam lézt?
Google zatím bez potíží.

mpi
hodnocení

0x

Jsou potíže se všemi příjemci, nebo jen s některými? Volný a Centrum je stejná služba a některé další veřejné mailhostingy s nimi už ztratily trpělivost a blokují je. Typicky outlook.cz a gmail.com. Nechci adresu měnit, mám ji od počátku, nepomáhá ani změnit SMTP. Řeším to tak, že místo na outlook posílám zprávy na starou adresu na Sezamu, o které vím, že ji má daná osoba přesměrovanou na novou na outlooku. Nebo sám posílám rovnou ze Seznamu. Volný tvrdí, že jsou veřejnou službou a že tedy se spamem nemohou nic dělat. Snad se zlepší, tohle chování je známé a možná je to donutí s tím něco dělat, vzhledem k tomu, že ostatní to mají už dávno nějak řešené.

qwertz*

Potíže jsou se všemi příjemci, způsob jejich skóringu odchozí pošty z tohoto chování není vůbec patrný. Za odchozí SPAM jsou schopni označit naprosto cokoliv. A úplně největší legrace je, když pošlete zprávu, server ji neodešle, ale odpověd od jejich vlastního MAILER-DAEMON o odmítnutí odeslání nepřijde. Za pár dní ji najdete ve spamboxu :)

hodnocení

0x

Teď jsem si poslal mejl z centrum na gmail. Došlo okamžitě bez problémů.

psy
hodnocení

0x

Nenapsal jste ani, jestli odesíláte z mailového klienta ve svém mobilním telefonu, nebo přes webovou stránku a webovou aplikaci centrum cz, a s jakou konkrétní chybovou hlášku se vám zprávy vrací !

Mailer daemon je serverová služba, nicméně netušíme jestli vašeho odesílacího SMTP serveru pod správou centrum, anebo u příjemců vašich e-mailů, musíte to zkopírovat celé, případně otevřít tu přílohu. Tam jsou napsány důvody ..:

napadá mě, jestli dnes lidé neumějí číst více než první dvě slova první věty?

pokud tomu nerozumíte, tak jistě můžete sehnat nějakého hodinového ajťáka, který vám to ve vaší lokalitě za pár 100 Kč určitě pořeší, A vše vám nastavit tak, aby vám to k vaší spokojenosti fungovalo, Prostě zaplatí to někomu, kdo vyřeší váš problém, pokud nechcete studovat a neumíte si přečíst pár řádek v angličtině

qwertz*

Problém se týká SMTP serveru centrum, který od nasazení poslední implementace anti-spam řešení velké množství normální odchozí pošty považuje za spam a zprávu odmítne odeslat. Uživatel o tom následně obdrží zprávu spolu s výzvou, že pokud nesouhlasí, má vložit dlouhý kód do k tomu určené stránky kod.centrum.cz a nasledne ještě opsat OTP zaslane SMS.

Chova se to naprosto chaoticky, někdy např. tutéž zprávu na druhý pokus odešle, jindy se uživatel bez opisování kódů neobejde.

nerentier
hodnocení

0x

Ano, mám to také tak a je to kvůli "nedůvěryhodným" cílovým adresám, které byly donedávna zcela důvěryhodné. Přitom denně do mailu přijde šestnáct spamů. Zřejmě to nějak souvisí se současnou protiruskou hysterií. Jak to napravit, nevím jistě; před časem jsem nemohl poslat zprávu od Bakaly k Lukačovičovi. Źádné upozornění, zpráva odešla, ale nedorazila. Vyřešilo se to tím, že adresát ve svém mailu u Lukačoviče označil mou adresu jako důvěryhodnou. Pak už to šlo. *nevi*

hodnocení

0x

Zařiďte si gmail a matá pokoj. I ten seznam mi nedávno dělal problém, do nastavení účtu nelezu, nemám proč. Ale eM client u seznam účtu nějak smazal heslo. Trvalo mi než jsem na to přišel, do tý doby sem musel poštu normálně číst přes stránky seznamu.

alesvokurka
hodnocení

0x
Ano, ani nyní nemohu odeslat e-mail do lékárny Benu.. Vrátí se to s MAILER DAIMON a zkoušel jsem
dvakrát za sebou. A jak jste na tom vy ostatní uživatelé schránek na Centrum.cz...A jak to máte se spamem ve vaší schránce?. Má cenu jim psát na ten odkaz mailu!?.
Díky za informace diskutujících rádců.

Opět a znovu - mailer-deamon je obecný název jedné ze služby při zpracování pošty. V jeho zprávě je VŽDY důvod proč byla zpráva odmítnuta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]