Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak stáhnout audio z českého rozhlasu

Od: moskyto odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, poradil by mi někdo, jak stáhnout toto audio z internetu do PC:

dvojka.rozhlas.cz/...

Je to dvoudílná rozhlasová hra, a i když jsem zkusila všechny možné návody na internetu, zatím se mi to nepodařilo. Většinou mi to napíše, že ten konkrétní program na stažení audia nepůjde na můj PC nainstalovat (windows 10, 32 bitů). Zkusila jsem přímo i zvukový záznam (součást Windows), ale když jsem to chtěla přehrát, nic tam nebylo.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To to tam nevidíš?!
Stránka má iframe - který je klíč k odpovědi na dotaz, na nějž odkazuje i oranžová ikonka sdílet - "Vložit audio na svůj web:"
= view-source: dvojka.rozhlas.cz/...
Tam vidíš (bylo to v JSON lexikálním zápisu - nutno de-escapovat lomítka):
croaod.cz/... (jeden ze dvou)
obsah souboru vede na
croaod.cz/...
Nyní stačí zpracovat , přehrát, uložit. Musí se to pospojovat, jelikož obsah souboru jsou útřkzly
a_294.aac
#EXTINF:10.0,
media_295.aac
media_296.aac
media_297.aac
media_298.aac
.-...
ffmpeg -i "https://croaod.cz/stream/3e869302-a15e-45c4-925d-6c0b98645723.m4a/chunklist.m3u8"-c copy mojeaudio.aac
ten to spojí za tebe
moskyto
hodnocení

Já tam vidím jen, že to nejde stáhnout. Dík za obsáhlou odpověď, bohužel, pro mě je to příliš složité.

ee

Inu, krást se musí umět. Neumím li, tak si to koupím: radioteka.cz/...

ml
hodnocení

0x

Přes záznam zvuku to lze také, jen je potřeba zvolit správný zdroj zvuku (většinou něco jako směšovač/mixer). To umím a funguje to (používám audacity, ale neni důvod, proč by systémový program nefungoval). Ale než to funguje, tak toho vždycky dost proklikám, než se v tom audacity ukazujou "buřtíky" což znamená, že tam signál je, nevim jak to má windowsovký záznam zvuku teď (používal jsem ho naposledy ve w95), jestli má taky nějaký indikátor. Přímé stažení jsem zkoušel různě, ale byl jsem neúspěšný (na druhou stranu jsem toho zase tolik nezkoušel).

moskyto
hodnocení

No, to Audacity mi také nelze na PC nainstalovat, bohužel, ani jiné programy na stažení audia mi na W10 nejdou.

ml

Audacity musí fungovat, jen musíte hledat 32 bitovou verzi, což může být problém (dneska všechno jede na 64 bitech), přinejhorším se dá použít starší verze.

Jinak někdy funguje fork pepákova stahovače YTD, ale jen někdy, někdy se stáhnou nesmysly (zřejmě video s reklamou namísto zvuku nebo nějaká návnada pro podobné programy) nebo nic. ibv.github.io/... Existuje verze i pro linux a to by teda bylo, aby nebyla na 32 bitů. Není nezbytné ho instalovat, stačí stáhnout zip a rozbalit do vhodné složky.

hodnocení

0x

Možná to nejde zdarma stáhnout proto, že autoři a účinkující to dělají pro peníze a čekají nějaký honorář.

Proto je také dole na stránce odkaz na zakoupení tohoto audio-díla.

Zvuk na Pc, Audacity, záznam zvuku, střih, úpravy, efekty, nástroje, uložení do mp3.

Na Win 10 Audacity funguje.

Potřebuješ 32 bit instaler: odkaz

moskyto
hodnocení

Tak jsem stáhla 32bitové audacity, naučila se s ním pracovat a opravdu se mi to podařilo. Moc díky všem za rady.

sonofabich

Gratulujeme, že jste ušetřila 320 Kč a poctivě si to ukradla :)

A autoři nebudou mít co žrát!

anon65534

Krádež odebere originál majiteli, autoři pořád originál mají. Nejedná se tedy o krádež.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]