Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem na www.naplnedotiska/... černou a barevnou inkoustovou náplň do tiskárny HP DeskJet F2280. Náplně mi byly doručené v pořádku. Po vložení do tiskárny mi ale nechce černá náplň tisknout. Tiskárna mi nejprvé signalizovala, že v černé náplni není inkoust. Když jsem náplň vyndal a znova vložil a po několika neúspěšných pokusech o tisk mi tiskárna přestala signalizovat, že v tiskárně není inkoust a tváří se tak jako by bylo vše v pořádku, ale bohužel nechce nic tisknout. Pouze když tiskárnu použiji jako kopírku tak vytiskne kopií, ale pouze barvy bez barvy černé. Z toho by vyplývalo, že barevná náplň je asi v pořádku, ale je nějaký problém pouze s náplní černou. Zkoušel jsem i čištění tiskových kazet a pak máskledný tisk zkušební stránky, ale vytisklo mi to po tom vyčištění pouze barvy bez černé. Včera jsem psal e-mail ohledně toho obchodu, ale nic mi neodepsali. Ještě před odesláním zásilky jsem jim psal e-mal ohledně objednávky a take mi na to nic neodepsali. Z toho vyplývá, že asi e-maily ignorují a nereagují na ně. Vidím to tak, že řešením by asi bylo výměna té černé inkoustové náplně za jinou. Kdysi před několika léty jsem měl podobný problém s černou náplní která tiskla velmi slabě a pomohla její výměna za jinou což pro jiný obhod nebyl žáden problém.
Zajímá mne co bych ještě mohl vyzkoušet na zprovoznění toho tisku i s černou barvou nebo jak to řešít.
Ty kontakty mi připadají být docelá čisté. Také abych tim otřením něco zbytečně na tom nepoškodil, Připadá mi to tak jako by ta černá náplň byla buď prázdná a nebo nějak poškozená, ale přesně to nedokážu posoudit. Není to originální náplň, ale nějaká repasovaná (opakovaně plněná) a tak je větší pravděpodobnost, že může být nějaká vadná. S inkoustovými náplněmi mám zkušenosti většinou dobré a kvůli ceně tak jako spousta jiných lidi kupuji vždy repasované které tisknou stejně dobře tak jako o docela dost dražší originální. Obchod na můj e-mail ohledně toho nereaguje. Minule mi jiný obhod bezplatně a bez problémů náplň vyměnil a bylo po problému, ale nyní to vidím, že výměna nebude asi až tak snadná.
Jinak při pokusu o tisk se mi ještě zobrazuje informace, že tiskárná je pozastavená, ale jak ji zase spustit to nevím. Možná to pozastavení je kvůli té černé náplni která není schopná tisknout.
Ano, zaschnutá tisková hlava může být jeden z problémů proč ta náplň nefunguje. Vím, že se to dá různě řešit a zprovoznít tu náplň, ale ne vždy to pomůže. Nechtěl bych s tím nějak příliš experimentovat, protože ta náplň je nově koupená a i když je repasovaná tak by se na ni měla vztahovat záruka. Psal jsem to e-mailem jako reklamaci obchodu s návrhem bezplatné výměny za novou funkční náplň, ale doposud mi na to nic neodepsali. Asi záměrně na to nereagují aby se vyhli té reklamaci. To, že ta náplň není originální a je repasovaná o to víc je pravděpodobné, že může být nějak vadná a proto si myslím, že by reklamaci měli uznat a náplň vyměnit za novou.
Vím, že inkoustové náplně je možné plnit, ale já to nedělám. Netisknu příliš moho a tak jedná plná náplň mi vydrží tisknout i 2,5 - 3 roky nebo i trochu déle. Kupovat samostatný inkoust na plněmí který je na několik naplnění by se mi tak asi neoplatilo, protože než bych ho stačil zpotřebovat za několik let, by do té doby už mohl být dávno zaschnutý a nepoužitelný. Když potřebuji novou náplň tak si vychledám obchod kde je mají nejlevnější a tam ji koupím a nevadí mi, že to jsou repasované náplně. Takto jsem s tím nikdy neměl žáden větší problém.
Ano, je toto už starší tiskárna což ale neznamená, že by nemohla ještě tisknout a dobře sloužit. Problém je ale v tom, že HP už na tuto tiskárnu neposkytuje žádnou podporu a nevydává nové aktualizace ovládačů. Kvůli tomu by se mi ale nechtělo kupovat novou tiskárnu když ta kterou mám nyní by mi snad mohla ještě dále nějakou dobu sloužít. Problém je také v tom, že po tom co byl úplně zrušený Flash Player tak bohužel nefunguje Centrum řešení HP což byla dobrá věc a HP na to kašle aby vydali za to mějakou plnohodnotnou náhradu. Tisknout mi ale šlo i bez toho.
Tak nakonec jsem po několika e-mailech s reklamaci te černé inkoudtové náplně na které nikdo nereagoval a nic mi k tomu neodepsali jim zkusil zatelefonovat. Po několika neúspěšných pokusech o dovolání se k ním se mi nakonec ozval pán který se mnou jednal velmi neslušně. Řekl mi, že prostřednictvím e-mailu se nereklamuje a že nejsou povinní na e-maily reagovat a odepisovat. Ohledně reklamace mi nebyl ochoten nic sdělit pouze mi řekl, že si mám přečíst jejích obchodní podmínky a hovor tím ukončil. Tak takové bezcharakterní a sprosté jednání jsem nečekal. Nyní bych asi měl na vlastní náklady jim tu náplň zaslat zpět s tím, že by mi pak s takovým jednáním téměř určitě reklamaci zamítli a nějaký důvod by si pro to asi našli mj. možna i to, že jsem možná nereklamoval přesně do detailu tak jak to mají v obchodních podmínkách. Bohužel jsem natrefil na hodně nesolidní obchod který provozují bezcharakterní lidi. Asi se nakonec na tu reklamaci vykašlu protože bych potřeboval tisknout a nemám čas se s ními dohadovat třeba měsíc nebo i více když jednoznačně odmítaji se mnou ohledně toho jednat a nakonec bych to musel řešit třeba i soudně. Zajímalo by mne co si kdo o něčem takovým myslíte nebo co bych ohledně toho ještě mohl zkusit.
Časté jednání prodejce, hraje se na to že většina stáhne vocas a vykašle se na to. Těch pár kde hned vidí že to vyreklamovat umí a neuznat reklamaci by se jim prodražilo tak s reklamací problém nemá.
Moc dobře ví že prodávaj šunt, ale jde o prachy levně nakoupí a většina se na to vykašle, koupí další šunt odvedle (tím se zákazníci jen vymění takže oba šmejdský obchody prodaj 2x
Se ho zeptej jestli reklamaci uzná a pošle dobrou/ vrátí love, nebo bude potřeba spolupráce s ČOI, znalecký posudek a reklamace s nim + zveřejnění po soc. sítích jak se k reklamacím staví. Zaškodit se dá mnoha způsoby a je to motivace aby se k tomu postavil jak má tj. šunt jde za nim a ne že to přehodí na zákazníka.
Nereklamuje se podle obchodních podmínek ale podle zákona.
S až takovým jednáním prodejce jsem se ještě nesetkal. Vím, že prodejci se chtějí vyhnout reklamacím a dělají pro to všechno možné, ale většinou se zákazníkem alespoň jednají. Nyní bych asi musel na vlastní náklady tu náplň jim zaslat a je téměř jisté, že by reklamaci neuznali a nějaké zdůvodnění by si pro to zamítnutí reklamace určitě našli a já nemám jak jim dokázat, že ta náplň je skutečně vadná. Stála ta černá inkoustová náplň 98 Kč a kvůli tomu nemá příliš význam se s ními dále dohadovat (nemám na to nervy), marnit čas a asi i další peníze s velmi nejistým výsledkem. Tu ani tak nejde jestli by to někdo vyreklamovat uměl nebo ne, ale o ty nervy a promarněné spousta času okolo toho a asi i o peníze které by se do toho muselo vložit. Ptát se jich jestli reklamaci uznají a zašlou dobrou náplň nebo vráti peníze není jak když se mnou nechtěji jednat, na e-maily nereaguji a telefonát mi po krátké chvíli když jsem řekl co chci ukončili. ČOI na takové obchodníky není všemocná a ne vždy dokáže pomoct což oni asi velmi dobře ví a nakonec nezbývá nic jiného než se s takovými soudit což se celé může táhnout i několik let. Zveřejnění po soc. sítích jak se k reklamacím staví to takovým je asi jedno co o nich kdo napíše, protože ví, že se najde dost lidí kteří stejně u ních budou nakupovat. Budou i lidi kteří u nich nakoupili dobře a nepotřebovali nic reklamovat a takoví jich zase možná budou chválit, že prodávají dobré a hlavně levné zboži. Ano dalo by se jim zaškodit různými způsoby, ale takovým to je asi jedno a postoj k reklamacím asi jen tak nezmění. Jinak nejsem mstivý člověk abych se jim za každou cenu za to jejích bezcharakterní jednání se zákazníky snažil nějak co nejvíce pomstít. Občas sledují v televizi černé ovce a vím jaké případy tam často řeší a jak je často problém se domoct nějaké nápravy když je někdo nějakou firmou nebo někým nějak poškozený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.