Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit tuto chybu

Od: dominik1 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat zda je nějak možné opravit tuto chybu. Píše mi to že jsem správce počítače, ale jediné co můžu dělat je vytvořit novou složku a při každém smazáním, přejmenováním souboru potřebuji oprávnění správce. A jestli chci stáhnout nějaký soubor tak můžu pouze do stažených a do obrázků a dokumentů vyskakuje mi to všude i na ploše i v různých složkách.

Jak opravit tuto chybu
Jak opravit tuto chybu #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobry den, jste prihlasen do OS pod uctem administratora? Zatim to tak nevypada, tak se takto po zapnuti PC prihlaste (nebo si tento ucet vytvorte a potom se pod nim prihlasujte). Zdravim!
doplněno 17.04.23 17:12: dominik1 - na vlastnim PC to jde v Ovladaci panely. Na cizim/skolnim/pracovnim PC se souhlasem spravce site, ktery nedostanete.
dominik1
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď je nějak možné si na ten účet toho administrátora dát?

ml

Ano ve správě uživatelů nastavíte, že tento uživatel je správce (přidáte ho tím do skupiny správců). Samozřejmě tuhle změnu může provést jen správce.

Osobně bych doporučil opačný postup a sice nastavit práva složek tak, aby na to oprávnění správce nebylo potřeba.

ml
hodnocení

2x

Je potřeba vhodně nastavit práva složek. Normálně va vlastnostech souboru. Je to někdy velký rébus, protože práva se různě dědí. Navíc tam je možné dát libovolné množství uživatelů. Neni to jako chmod v linuxu, kde se dává jen vlastník, skupina a ostatní.

dominik1
hodnocení

Dobře ale když jdu do toho nastavení tak mi to píše že už administrátor jsem.

ben®
dominik1 - to je Vas domaci PC? Kolik tam mate vytvorenych uctu? Jste opravdu prihlasen (po spusteni PC) jako administrator? Drive tento problem nebyl a nastal az pozdeji? Neprobehla nejaka aktualizace OS?

sasa*
hodnocení

0x

No asi tě to blokli, abys nedělal někomu škodu. Musíš nít oprávnění a to zřejmě nemáš!

dominik1
hodnocení

Ano je to můj PC problém nastal až později a s OS jsem nic nedělal.

ben®
dominik1 - tak zkuste zpetne Obnoveni systemu k bodu obnovy, kdy jeste nebyl tento problem.

metodejondrs*
hodnocení

0x

Správce je THiNstallersystems ale to povolení si jen tak asi neuděláte...

vibe2*
hodnocení

0x

Zjevně se snažíte vytvořit složu na ploše, když jste prihlášen jako uživatel.

Máte v PC účet správce / administrátora? Přihlašte se tímto účtem.

Pokud takový účet nemáte nebo neznáte heslo, požádejte toho, kdo vám PC instaloval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]