Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mám pomalou wi-fi?

Od: pansvacinka® odpovědí: 13 změna:

V domě (dvě bytové jednotky, starej barák) máme ADSL, to je připojený UTPéčkem k routeru a k němu je kabelem připojenej ještě jeden wifi router, a na ten se připojuju já. Ale i když se připojím přímo k tomu prvnímu, tak je to stejně pomalý. Ještě předevčírem to docela frčelo, asi mega za vteřinu, to mi stačí na běžnej provoz, mejly a tak. A od včera to spadlo na pár kilobajtů a to už je vopruz.

Reboot jsem zkoušel. Přímo přes kabel to asi pofrčí, ale já prostě musím mít tu wifi. Kabel vždycky časem někde uskřípneme.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

no a co takhle ping nout si jeden router , pak ADSL a pak třeba seznam...

hodnocení

Vyzkouším, momentíček ..

15.04.23 10:47
hodnocení

Proč mám pomalou wi-fi?
Proč mám pomalou wi-fi? #2
rrt

No jestli to první, co jsi tak pečlivě vygumoval, byl pink přes wlan router / ADSL modem, tak není problém ve wifi...

máš alespoň chytrý mobilní telefon? Pokud ano tak ti můžu dát poměrně sofistikovaný návod na to, jak si můžeš po měřit rychlost a propustnost a latenci WLAN vrstvy :)

Nicméně nejdříve udělej screenshot z nastavení modemu, tam kde máš vidět synchronizační rychlostí, kapacitu a korekce chyb, pokud máš ten tovární modem O2, tak je to někde V statusu hnedka na začátku

hodnocení

rrt: já mám mobil, na kterej ty vyděláváš půl roku bobku ;)
rrt

Ok

v tom pripade si jiste poradis sam, prde :)

111®
hodnocení

2x

tak asi máš jasno kde se to sukuje..

111®
hodnocení

2x

no a včil kabelem, jednotlivé samostatné stroje..postupně odpojovat nebo připojovat...začni u ADSL pak připoj roter a test za ním a pak az třetím..

111®
hodnocení

2x

tak to dej do chráničky..nebo do lišty..

hodnocení

Voni to asi dole v kuchyni zase přehryzaly kočky :-D

vibe2*
hodnocení

0x

připojený UTPéčkem k routeru a k němu je kabelem připojenej ještě jeden wifi router ...

Proč dva routery? To druhé s WiFi může být jen AP / Access Point

rrt

Obávám se že je panta za tel nechápe význam těchto pojmů...

Ten je rád na místním dvorku, že ho tam nesežerou krysy. Jestli chce poradit, tak ať nakreslí přesnou topologii svého síťování, můžeme mu poradit.

ten router + AP má mít ideálně správný nastavení pro MESH :)

rrt
hodnocení

0x

Přímo přes kabel to asi pofrčí

JAKÝ ASI, tohle jsou jednicky a nuly. Jestli nejsi nula tak jdi a vyzkousej :)

Pokud bys tam mel mikrotika, mam na nej skript co meri rychlost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]