Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neoriginální baterie v notebooku nenabíjí

Od: petrmrva1986® odpovědí: 12 změna:

zdravím jeden problém jsem vřera vyřešil díky radám zde a teď mám ještě jeden..Kamarád někde koupil na netu neorigo ale novou baterii k noteboooku Dell Inspiron 15 7000..nicméně Laptop na něj okamžitě po zapojení vybalil toto...viz foto...Jen potřebujem vědět zda se to dá nějak obejít aby to fungovalo.A taky nevime jak moc vážně máme brát riziko požáru či exploze jestli s tim někdo máte zkušenosti.anebo tu baterku můžem vyhodit?

Neoriginální baterie v notebooku nenabíjí

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zkuste v Biosu Advanced - Adapter warnings vypnout.
hodnocení

NJ ale ono ji to ani nenabiji..myslím že říkal že se to okamžitě zastaví na 6%
kamarad

Ahoj ne nenabíjí se vůbec našel jsem na netu návod abych v biosu zapnul AC dobijení ale nevim co to je a co to udělá. A to co píšeš jsem již vypnul a beze změny.

Zkusil bych zapátrat, jestli na to není nějaký prográmek, který by to uměl očůrat/řešit. Případně baterku vrátit jako nefunkční a koupit origo. Každopádně výměna baterky za neoriginální může být riziko, pokud koupím nějaký aušus. Od renomované firmy by snad nic hrozit nemělo, neoriginální baterky se používají běžně, protože výrobci prodávají originální díly s astronomickou přirážkou.

Zkoušel jste, zda se baterie nenabíjí, když je NTB vypnutý. Jako úplně vypnutý, ne ve sleep módy.

hodnocení

0x
Jestli byla extra levná, podívej se dovnitř.

hodnocení

0x

Toto NTB spozna komunikaciou po jednom vodici s bateriou, kde ona oznami svoje parametre. Obist je to mozne prepajkovanim identifikacneho cipu zo starej baterie do novej, na co je nutne mat techniku a vedomosti. Rizikom je nabijanie prilis velkym / malym prudom. Na zakazku vam to nik neurobi v takej cene, aby sa to vyplatilo oproti kupe origo baterky.

Pokud pán neorigo baterku nemůže vrátit tam kde ji koupil, tak jediné řešení, které by mohl zvládnout sám, je přehodit li-ion články. Ze staré origo baterky články demontovat a dát tam ty z nefungující neorigo baterky. Práce na max. 2 hodiny.

S prijazdom a odjazdom hasicov, ked si skrtne plus a minus, tak 3 hodky. Plus potrebuje bodovu zvaracku.

ml

Opatrnost je nutná. Kbelík s pískem poblíž pracoviště je jistota. Baterky maji na sobě už kontakty nabodované, to podle mě problém nebude, prostě budete pájet k nim. Taky se vyplatí při té příležitosti udělat diagnostiku článků pokud máte vhodnou nabíječku.

Ovšem čip baterky může mít v paměti, že stará baterka byla v háji a může odmítnout vzít na vědomí, že nyní je v pořádku.

Na co bodovou svářečku? Jedná se o přehození již nabodovaných článků. Ale práce to samozřejmě není pro každého, je nutné mít alespoň minimální zkušenosti s bastlením a pájením elektroniky.

ml
hodnocení

0x

Riziko požáru nebo exploze berte přiměřeně šitovosti té baterie. Některé neoriginální baterie jsou lepší a kvalitnější než originál (avacom byl na sto pro lepší než HP), jiné jsou tak na vyvolání požáru.

Takže to berte hlavně s rozumem. Nedá se říct, že by požáry a výbuchy baterií byly nějak extrémně časté, ale dochází k nim.

Pokud by se ani po odkvitování toho upozornění baterka nenabíjela, měl by to řešit její prodejce (výrobek neslouží účelu, kterému sloužit měl).

Jinými slovy, pokud to lze obejít (dell se jasně zříká jakékoliv odpovědnosti za případné škody), tak bych to nehrotil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]