Dobrý vecer,přišla mi na messenger zpráva od známé,od které ja nemám telefonní číslo,že ji mám poslat své telefonní číslo.Tak jsem ji ho poslala.Pak mi od ní přišla zpráva,že hraje s přáteli v soutěži o nějakou výhru.Asi to byla večeře.A že mi dojde sms,abych ji poslala 8-místny kód z té sms a svůj e-mail.To jsem také udělala.A asi za 2 hodiny mi napadli facebook a rozesílali pod mým jménem samou sms,co mi přišla od té zname,že chci telefonní číslo.Zajima mě,jaké jsou rizika.Internetove bankovnictví nemám nikde zadané.Hrozi mi něco?Kam zajít?Děkuju za jakoukoli odpověď.
Ach jo jsou toho plné zprávy, internet, všude plno varování, aby to lidé nedělali, přesto se stále najdou hlupáci, kteří na to skočí? Bodejť by se podvodníkům nedařilo... novinky.cz/...
Tak oni si vzali Váš email a telefonní číslo do bankovnictví se přihlasujete úplně jinými údaji, ne? A pokud nikde na Messengeru jste nezadávál/a Vaše údaje od IB, karty apod. Tak Vam víceméně nic nehrozí (Jestliže ano, zajděte do banky nebo zavolejte a optejte se na možnosti) Na emailu pokud to jde změnit heslo (na nějaké dosti silné velké, malé písmena, čísla, znaky)
Pro jistotu zajít do banky a zeptat se. Každopádně jste přišla o svůj facebook a musíte si založit nový.
Shodou okolností mi tento týden přišlo to samé od kamaráda. Já na to neskočil a zavolal mu. Je to počítačově vzdělaný člověk, který na nic podezřelého neklikal a nikam nikomu nic neposílal. I přes to mu někdo byl schopný ukrást účet na Fcb.
Jestli tomu správně rozumím, udělila jste přístup k vašemu účtu jiné osobě. Co bylo napsáno v té sms? Ověřovací kód pro přihlášení do FB? Zapomenuté heslo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.