Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám starší norebook DELL s Win 10. Standartně ho připojím ke své wifi (která funguje na všech ostatních zařízení v pohodě), připojí se a pustím si třeba něco na youtube. Po pár minutách se sama odpojí a takhle to je pořád dokola, někdy vydrží jen pár sekund, jindy třeba i hodinu. Zkoušel jsem nějaké rady z google, ale nic to nezastavilo. Nevíte někdo co s tím? Děkuji
Buď se odpojuje WiFi karta v NB nebo blbne router.Kuk do správce zařízení, sítové adapery, vybrat WiFi adapter, vlastnosti , ouško řízení spotřeby a zrušit zaškrtnutí řírení spotřeby systémem win. Pokud to není tady, tak pak bude třeba kouknout na nastavení routeru. Zvládnete to?
Joo to bylo první co mi vyhodil google, to jsem udělal i pár dalších věcí kolem spotřeby, ale nepomohlo. Na router mě nenapadlo mrknout, když na něj jede i jinej notebook bez problému, takže nevím, na co bych měl přesně mrknout
Ještě než do routeru bych koukl na okolní sítě. buď apkou WiFi Monitor v mobilu nebo Inssiderem z PC na kterých kanálech vysílají a na kterém je moje síť. Pak teprve do routeru případně nastavit kanál co nejdále od ostatních sítí, pokud to nejde tak na kanál kde je signál kolem 90dB aby se eliminovalo rušení..no a v routeru kouknout na nastavení kanálů jestli není AUTO a pokud ano nastavit kanál na pevno. Pak ještě kouknout na používaný standart jestli také není na AUTO a když tak si nastavit podle možností ale asi to bude 802.g napevno
P.S. nemáte doma více WiFi krámů jak jeden?
Co znám notebooky, tak mají dost často potíže s připojením či rychlostí připojení k wifi. První co vyzkoušet je aktualizace Oper. Systému, vyčistit Op. Syst. od zbytečností a restartovat notebook. Příbuzné to připojení k wifi na starším noťasu HP s Windowsy10 také zlobí, občas se nepřipojí vůbec nebo se zasekne/zpomaluje, ostatní zařízení připojené ke stejnému routeru "jedou normálně". Také jsem zkoušel připojit do USB portu postupně tři wifi USB adaptéry a výsledkem bylo, že je lepší je nepoužívat, zlobilo to ještě víc(frekence 2,4Ghz, na 5 GHz jsem nezkoušel). Z toho lze soudit, že je chyba "v programu" wifi noťasu nebo je tam nějaký "omezovač rychlosti" v komunikaci s routerem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.