Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
je možné zjistit z jakého počítače byl odeslán e-mail? E-mail může být vytvořený např. na seznam.cz, samozřejmě si tam někdo může zadát jakékoliv jméno a pak někomu škodit, v podstatě je to anonym.
Je zjistitelný počítač, ze kterého byl e-mail odeslán? Existují IP adresy, ale moc se v tom nevyznám. Je pak poznat např. ve kterém městě (třeba info od poskytovatele internetu) bylo vstupeno do e-mailu a odeslán anonym? Nebo by mohla být zjistitelná konkrétní domácnost nebo firma, určitě to má poskytovatel internetu něčím rozlišené.
Byl jsem velmi poškozen anonymními maily, tak mě zajímá, co by mohla Policie dokázat zjistit.
Děkuji.
Tu informaci zná poskytovatel emailové schránky. Ale já mohu taky ze svého počítače odeslat email přes SMTP server. Nemusím se nutně přihlašovat na SMTP server seznamu, já si to odešlu ze svého SMTP. A potom přes proxy server je možné maskovat IP adresu, ale to většina lidí nepoužívá, protože se za to platí. Já mohu klidně odeslat email o objednávce zboží a předstírat, že jste to odeslal vy. Mohu to taky odeslat z hostingové služby. Ale tyto služby i poskytovatel internetu monitorují provoz co kdo odeslal z jaké adresy kam. Tedy zjistit se to dá, ale musel by daný člověk využít prostředků ke zjištění těchto chráněných informací.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.