Nejste přihlášen/a.
Když mám staré nahrávky video 8, zdá se že 8 fps, napadá vás, který software umí dopočítat snímky na 24 fps?
Podle mě "video 8" neznamená 8 snímků za vteřinu. To by v podstatě byla jen rychlá prezentace fotek, na kterou by se nedalo koukat. Spíš to bude mít něco společného s původním 8mm filmem.
Je to video formát kazet Digital8 starých digitálních kamer, klasicky filmových 24 fps. Ano, 8mm magnetická páska.
Já taky. Sony DCR-TRV 345, 720x480 bodů, 25 000.- to stálo nové před dvaceti lety.
Inflační kalkulačka mi vypočítala dnešní cenu cca 37 000 tyvole. No a pak to vyhoď.
Mikihans? Rozhodně? No já že to video zpomalil na jednu třetinu a pak se to začalo chovat nějak tak přirozeně rychle. Což dedukuji že je právě 8 snímků za sekundu, což je jedna třetina z 24 snímků...
Prostě když naskenuješ ten celuloidový pas, a přehraješ to standartní rychlostí 24 snímků za sekundu, tak je to prostě strašně zrychlený jak starý grotesky! Když jsem to dal zpomalit na jednu polovinu, tak ty pohyby byly i tak hrozně rychlý.
Tak nějak přirozený rychlosti lidí na filmu tam byly při zpomalení na jednu třetinu... většina 8mm filmů byla prý točena v 16fps tak fkt nevím čím to je
Tak pry ty kamery 8mm maji 12, 15, 16 a 18 frames per second, tak jedine ze by to zprznil ten kdo to naskenoval nebo editoval? Ze to do normalni rychlosti dostanu, kdyz to v iMovie zpomalim na 1/3.
Na en.wikipedia.org/... se pise Black-and-white 8 mm film is still manufactured in the Czech Republic - jakoze jsme jedina zeme na svete ktera to jeste vyrabi?
Hernajs, to je rusky a ma to recenze od Camerona a Jacksona
Jde to i ulozit (aby to slo prehrat vsude v 60 fps) nebo je to jen player?
Zkusil jsem nainstalovat, trial 30d verze a jako taková jen player. Pro převod videí jako souborů s následným uložením je potřeba full placená verze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.