Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sestava na hry do +- 55k s DPH

Od: vkarel odpovědí: 14 změna:

Uvažuji o této sestavě: alza.cz/...

Dokázal by ji někdo zhodnotit nebo sestavit lepší?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Na hraní dnešních nejher a onlinovek s tím cca čtyři roky vystačíš. Stačila by i RAM 32GB(64 nevadí) a zdroj 750 či 800Watt zlatá edice. Možná ty 2Tera SSD jsou málo, ale skoro vždy je na ZD(MB) možnost rozšíření úložiště.. Pokud ti tuto kombinaci doporučili v Alze kde sestavují PC denně, tak to vem.

olinl

vkarel-Podívej se na sestavy PC v odkazu, jsou tam i srovnání graf. karet i ceny: TOP herní pc pro /...

vkarel
hodnocení

2TB jsou málo, ale k tomu mám ještě rok staré SSD 4TB. To tam půjde ze starého PC. Zdroj je takový, protože má zeroFan mód, to samé grafika. Nemám rád při práci nebo sledování filmů když PC vrčí nebo šustí. Takto je PC naprosto tiché a jen při hraní naběhnou ventilátory do otáček.

hodnocení

0x

Já osobně bych nešel do intelu když je AMD dnes lepší. Taky by stačilo 32GB RAM, ale 64GB neuškodí. Jen trochu přeplácíte. Ty peníze bych raději vložil do modernější grafické karty a né rok starý model.

vkarel
hodnocení

Záleží v jakých faktorech je AMD lepší... Určitě ve spotřebě a určitě Intelu ujíždí vlak. Je tu však stále velká setrvačnost v podpoře Intel procesorů. Stabilita driverů je také někde jinde. Tu má stále Intel lepší.

Používám AMD roky a nikdy jsem neměl problém s ovladači chipsetu, potažmo CPU.

krtek6
hodnocení

0x

ten LCD monitor tomu dává punc...ještě si tam dej disketovku a máš to*smich*;)

vkarel
hodnocení

A co bys místo LCD doporučil? Hologram?

krtek6

je rok 2023...takže LED monitor..;)

Ten monitor je dle recenzí ok. Např. ithardware.pl/...
Ale stejně bych prošel rtings.com, kór pokud bude použitý i na práci s grafikou.
vkarel
hodnocení

Nějaké doporučení na LED monitor v podobné relaci a kvalitě?

mathew
hodnocení

0x

Přemýšlím jak z té GK chceš vymačkat 165 FPS ve 2K a nemůžu na to přijít, ale důležité je, že tam máš 64 GB RAM, ze kterých použiješ možná 20;) Jako fungovat to bude, ale já bych vzal RTX 4070 Ti a pak k tomu přidal zbytek, aby to vyšlo na těch 55 tisíc

vkarel
hodnocení

Nevím proč zrovna 165FPS? Kvůli 165Hz monitoru? Ten monitor kupuji z důvodu podání barev. Na mé hraní mi stačí 60 FPS - více nepotřebuji, ale 60Hz monitor k tomu párovat doopravdy nebudu... Jinak 4070ti je o 10k dražší. Možná na ní příjde za rok řada. Spíše ale na 4060 nebo 4060ti až nyní výjdou... 64GB RAM mám z důvodu stříhání videa... Nemám problém využít současných 32 GB.

hodnocení

0x
Je otázka, jestli je nutné mít vše nové anebo něco vzít z druhé ruky (zdroj, GPU kde 3080 je za 11k).
Jinak k sestavě - zdroj chválím, ale vzhledem k Intel platformě a do budoucna výhled na 4000 sérii GPU bych 800,- připlatil za 1000W verzi.
SSD - od verze 970 a novější nebrat Samsung (krom 970 Pro) - kvalita špatná, celkem rychle bez varování umírá, ze zkušeností správce hw. Solidigm P44 Pro vypadá mnohem lépe (je to odnož Intelu s Hynix).
RAM - když už DDR5 tak od 6000MHz.
CPU - osobně bych šel do Ryzen 7 7800X3D, ale co se týče výkonu ta i7 taky ostudu neudělá.
Jen ten chladič - nechce se mi věřit, že uchladí tu i7 potichu, jak požaduješ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]