Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvolnění mista na disku

Od: mira4 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den. Mám notebook s jedním diskem. Kapacita disku je 237GB. Použitých je 218GB. Používám deflaggler a CCleaner. Zjistil jsem že disk se mi hodně zaplnil nestahuji filmy hry atd.Vymazal jsem historii použil ccleaner a defraggler ale místo na disku je stále málo. Jak to opravit? Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrm
hodnocení

3x

V průzkumníku pravý klik na disku - Vlastnosti - Obecné - Vyčištění disku

doplněno 30.03.23 14:48:

Ještě doplním, že na důkladné vyčištění systému je třeba spustit Vyčištění disku jako správce.

kmet
hodnocení

2x

Program Jdiskreport ukáže kde data jsou a pak už je sranda to pomazat

111®

tak ti píšu 2 , to nemá chybu...! ! ! ! !

hodnocení

1x

Nejlépe začít odhalením toho, co vám to místo zabírá. Já mám rád koláčové zobrazení složek a podsložek, to člověka hezky nasměruje.

Co zabírá nejvíce/...

Ale na druhou stranu, pokud noťas roky a často provozujete, tak s 250 GB jste odsouzen k neustálému řešení problémů s místem, tak jestli nezvážit nový větší disk. Tohle řešní má tu výhodu, že když se vám druhý disk vysype, stačí vrátit starý disk a do pár minut máte funční systém a získáte čas na řešení problému.

hodnocení

1x

Dávám body @petrm a upřesním:

V průzkumníku pravý klik na disku - Vlastnosti - Obecné - Vyčištění disku - Vyčistit systémové soubory

Po aktualizacích systému bývá několik GB navíc zbytečných... často jsou to u těch nečištěných PC až desítky GB !

petrm

Díky. Aktualizace systému, staré body obnovy, staré zálohy systému mohou zabrat desítky GB.

111®
hodnocení

0x

zkus to projet "360 Amigo system", ale asi tam máš hafo fotek. A pokud nic nepomáhá tak možná tě čeká reinstalace systému.. google.com/...

hodnocení

0x

Která složky jsou velké?

windows a nebo dokumenty a nebo ještě jiné a kolik mají?

tj
hodnocení

0x
To je snadné, prostě začnete hledat podle velikosti složek. Nakonec se dopátráte toho, kde to máte. Může to být ve stažených souborech. Pozor, může to být i v programech... Velikost disku je opravdu brutálně malá. Notebook s 237GB? To už bude asi pěkný stařeček. Před 15 lety jsem si kupoval notebook Asus, totální plečka, ale pořád ještě funguje, i když už jen bez baterky, ta klekla po 10 letech a novou jsem už nechtěl kupovat, tak jsem jí vyndal a jedu jen přes kabel, naštěstí ho teď už skoro nepoužívám, mám výkonný stolní PC. No a i tahle 15 let stará kraksna měla 500 GB HDD...

themarket
hodnocení

0x

237GB je velmi velmi velmi málo. Žalostné. Tolik jsem měl snad v roce 2003 na svém PC. Doporučil bych návštěvu servisu a vyměnit disk za disk s větší kapacitou. 237GB je v dnešní době velmi málo, je to opravdu směšná velikost. Druhé řešení a nejspíš pro vás jednodušší a levnější je koupit si externí disk, který se připojuje přes eSATA kabel (USB). V závislosti na tom jak dlouho ještě plánujete ntb používat. Neuvedl jste jak je starý. V případě že je starý a má malou RAM (což si nevědomujete, ale s vyhlídkou do budoucna je to otázka funkčnosti a zabezpečení vašeho ntb) je třeba koupit nový ntb. Nebo navýšit paměť jak RAM tak diskovou, ale lépe koupit nový ntb s pamětí RAM alespoň 32 GB a kapacitou pevného disku alespoň 2GB.

Každý podle toho, co potřebuje. Na pracovních NTB máme všichni jen 240GB - cokoliv je třeba, jde přes sdílené úložiště. Na počítačích dokonce máme zákaz ukládání jakýchkoliv podkladů ... v zájmu bezpečnosti i nastavení firmy.

Nikdy jsem se nedostal přes 125GB zaplnění přes všechny ty nutné aplikace.

Trochu podobný problém je můj, můžete mi poradit... mám auto z roku 2008, je tam málo místa, motor je starý a líný - prostě auto za 40tis, když tam naložím nákup na víkend a natankuji ...

Ale jak vidím vaši reakci, asi mi navrhnete, abych si koupil nové auto, ideálně hybrida, SUV, za 1,8 mega... - to asi nebude ta nejlepší rada...

itik

Napsal jste to sám, záleží to na tom kdo co potřebuje a auto nemám, nepoužívám a proto vám v této věci nebudu radit. Ani nad tím přemýšlet. Ve vašem případě váš pracovní ntb - váš zaměstnavatel ví co potřebujete. Pokud by tazatel měl podobnou situaci, neměl by se do takové situace dostat, anebo se ptát zde, ale ptát se svého zaměstnavatele. Takže já píšu dopředu, že dnes tazateli může stačit místo, když si nechá přidat větší paměť ale o pět let už může mít další problém nedostatek místa. Tak ať člověk myslí s ohledem na budoucnost. Ale to je taky - záleží jak kdo. Někomu vyhovuje updatovat PC a pomalu ho rozšiřovat jednou za pět let. A za 10 až 15 let koupí fungl nový. Nebo vymění desku a nechá skříň, vymění paměti, nechá starý disk, ale přidá velký disk navíc. Tohle je prostě o tom kdo jak nový nebo starý PC potřebuje, co komu stačí. Taky se mi nelíbí rady tipu máte to pět let starý kupte nový... Ale pokud člověk chce myslet na budoucnost, aby nemusel za pět let měnit, tak prostě si koupí něco navíc a vydží to dalších deset let.

jasně - žádný stresss - jde o to , že pokud bych za ty roky používání nečistil disk zmíněným způsobem, jen ty aktualizace windows, které vlastně nejdou zastavit, jsou dobře 100GB

jano123
hodnocení

0x

Tých 237GB, nie je až tak málo ani v roku 2023,

pokial robím "údržbu", a nerobí skladišťom filmov a videi.

Tie treba na ext. HDD, a pod...*klik*

Nemám tiež super HDD, ale externe mám "tony" dát,

prg + multimedia...*zdravi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]