Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje Wi-Fi router (viz v textu)?

Od: astik odpovědí: 5 změna:
Nevíte jak tohle funguje: 802.11g Wireless ADSL2+ 4-PORT Gateway, viz foto.
V domě je v přízemí internet vzduchem, ale na půdu je signál hrozně malý. Spíš nefunguje než ano. Není zde pevný internet a ani nebude. Ráda bych chytala Wi-Fi v mobilu. PC asi fungovat bez pevného internetu nebude, je už starý cca 15 let ( Dell). Pomůže tedy tento Wi-Fi router? Prosím o radu, ale pro absolutní laiky. Žádné odborné výrazy. Děkuji. :)

Jak funguje Wi-Fi router (viz v textu)?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nejvíc pomůže, když se dá na půdu ještě jeden router. Stejná síť, stejný heslo, jen jiný kanál. Vše vypnout, nechat jen WiFi a propojit kabelem LAN - LAN.
Já vím, jsou tam jisté odborné výrazy, ale nejlepší je, sehnat někoho, kdo tomu rozumí, žen to bude mít za chvilku hotový. Router jakýkoliv, ten seženeš za pár stokorun a k tomu kus kabelu.
Sám mám takhle propojený tři routery. Dva v baráku a třetí v pergole.

a proč router když na to stačí levné AP?

Jeden router jsem měl v šupleti a druhý jsem pořídil za 400,- Kč. To mě nepřijde drahý.

lmgify
hodnocení

1x

> PC asi fungovat bez pevného internetu nebude, je už starý cca 15 let (Dell)

Na stáří nezáleží. Bez pevného Internetu fungují i počítače staré 40 let. PC musí mít WiFi kartu nebo WiFi USB modul. Jestli nemá, tak obojí stojí nové pár korun, případně starší lze najít i zadarmo.

Vaše situace by byla nejlépe vyřešit nějakým známým, který tomu rozumí, zdarma se vám na to podívá a pomůže vám. Z vašeho popisu vyplývá, že funkčnost současného řešení je spíše náhoda než předchozí cílený návrh, takže připlácávat do toho něco dalšího bude jak stavět další patro domečku z karet.

lmgify
hodnocení

0x

Jestli ten ZyXEL je dosud jediná krabička, která poskytuje Internet, tak co zkusit přemístit doprostřed domu, aby pokryla přízemí i půdu? Případně v přízemí někam do blízkosti schodů, aby signál mohl prolétnout i na půdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]