Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při vypínání Windows XP se čeká na ukončení explorer.exe

Od: itik odpovědí: 8 změna:

Při vypínání Windows XP se čeká na ukončení explorer.exe, ten se ale neukončí. Proč? Našel jsem podobné vlákno zde z roku 2002 a otázka nezodpovězena. To vážně nikdo nezná odpověď? Je to dlouhodobý stav.

Možná související problém:
Včera jsem se navíc pokoušel vypnout cachování (diskovou mezipaměť) na discích a zjistil, že nejde vypnout tak jako u Windows 8.1. Jde zrušit jen jedna volba, ta vnořená co je pro zápis, ta nadřazená zrušit nejde. Proč?

Když restartuju PC z Windows (XP), systém se nerestartuje normálně, ale vypne a zapne. Windows 8.1 toto nedělá. PC je z roku 2016. Deska Asus-m5a97 R 2.0

Vypnul jsem hibernaci a rychlé vypnutí a toto nepomohlo. Je možné, že se systém nevypnul správně, ale nemohu zjistit proč. Nevím jak. Pokud explorer čeká na ukončení tak proč, na co čeká?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x
Proc ceka? Protože je spusten v pozadí. Neni nabidka ukoncit u toho cekani?
itik
hodnocení

No je, ale vypadá to jako závadný stav. Pokud si vzpomínám, tak včera večer jsem ho nechal čekat a dopadlo to tak, že nešlo automaticky vypnout napájení. Musel jsem to vypnout přes vypínač na skříni.

111®
hodnocení

0x

Tak proč to nepoužiješ? Třeba se zbláznil IE a potřebuje přeinstalovat, pokud ho někde máš uložen v záloze, pančto asi na síti už nebude pro XP.

k2

Proces explorer.exe s IE nic spolecneho.

111®

no jo se mi zasukovala hlava..*zed*

itik
hodnocení

Protože to neřeší příčinu vadného stavu.

itik
hodnocení

Hrál jsem si se službama, vypínal věci jako "WMI adapter". Pak to hlásilo hlášky na eventlogu, že není spuštěná tato služba frekvencí 6 hlášek za minutu. Zkoušel jsem taky spustit PC v nouzovém režimu a z nějakého důvodu mi nešel spustit ani normálním způsobem. Zvolil jsem nabídku Spustit s poslední známou konfigurací... Zapnul službu WMI adapter. Vypnul systém a už to tu chybu explorer.exe "není zavřený" neudělalo. Takže se vypnul normálně. Tím neříkám že víc co způsobovalo problém, ale že se mi to povedlo zavřít v režimu poslední známé funkční konfigurace.

itik
hodnocení

Ono by bylo dobré znát za co je ten explorer.exe zodpovědný.

Tady jsem našel:

" Explorer.exe handles your explorer windows as well as your taskbar/start menu systems as well as general file browser.

At best killing explorer.exe will close your file browser windows, at worst it will close your taskbar as well."

Podle mě je možné, že v liště toho taskbar leží nějaký program, který Windows nemůže uzavřít. Například tam běží služby vmware. Některé tyto služby jsem už zakázal v hardwarovém profilu ze kterého jsem nabootoval. Ty služby by myslím neměli být rozhodující pro spuštění stanice VMWare, podstatné je aby se to nespouštělo po startu. Pak jsou ještě nějaké služby načtené v registru přes ...LOCAL/CURRENT_MACHINE Microsoft/Windows/Current version/Run

(cestu píšu jen orientačně).

Takže se mi zdá logické prostě nespouštět ty služby, které blokují uzavření voken, potažmo taskbar.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]