Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení tiskárny pro tisk z jiných zařízení

Od: karlos* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
mám tiskárnu Canon LBP 6030w, kterou mám připojenou k notebooku pomocí USB kabelu a tisku pouze přes něj.
Poradil by mi někdo jestli je to možné tisknout třeba z tabletu, telefonu aniž bych musel mít NTB zapnutý?
Jak je to možné udělat?
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud je připojena přes USB, nejenže musí být NTB zapnutý být, ale musí na něm běžet i tiskový server vč povolených příchcozích portů.
Tudíž zapojení do USB do Personal COmputeru je dost nepraktické
+
nebo zapojit přes USB do nějakého routru, který vám ěží nonstop a umí tiskový server
+
nebo nejlépe , zapojit tiskárnu přímo do počítačové sítě (ale s tím nemám zkušenost jak se to chová , zda je standby a něcco žere)

hodnocení

1x

– Při použití v síťovém prostředí
Nejprve nakonfigurujte síťová nastavení pomocí nástroje [MF/LBP Network Setup Tool/Nástroj pro nastavení sítě pro multifunkční zařízení a tiskárny LBP]. Po dokončení tohoto kroku nainstalujte ovladač tiskárny.

– Při použití připojení přes rozhraní USB
Nainstalujte pouze ovladač tiskárny.

Odsud

Možná lepší popsání postupu, tedy popis kroků..

111®
hodnocení

0x

tiskárna musí vidět síť, jinak to nejde...takže tablet musí být ve stejné síti jako tiskárna, pokud to není možné tak jiné řešení neznám..

hodnocení

0x
Nokoprint a další podobné appky pro android umí tisk přes wifi i usb. Koukni do seznamu podporovaných tiskáren u těchto apek, je jich tam slušný seznam. Pokud tiskárna má wifi, bude určitě tisková appka i přímo od výrobce, ale noko vyzkoušej.

111®
hodnocení

0x

jenže když jsem koukal na parametry tisskárny tak ta nemá WiFi...jen USB přípoj, takže musí kombnovat odkud tu WIFI tiskárně dodat
NokoPrrint jsem také zkoušel , je lepší jak nic, ale není to zázrak, prokousat se jím je trochu nezáviděníhodné..

Tato rychlá, kompaktní a cenově dostupná černobílá laserová tiskárna s rozhraním WiFi nabízí...
Odsud m.alza.cz/...
111®

@nonek: tak pokud WiFi má a já se mýlím, tak bych hledal pro tiskárnu APP podle tiskárny. V nejhorším stačí NokoPrint.

Podmínka je, aby tiskárna se viděla s WiFinou a vědět IP adresu tiskárny co DHCP přidělilo..NokoPrint myslím umožňuje tiskárnu vyhledat.
Já pro Redmi 10C a tiskárnu Brother -DCP500 našel iPrint&Scan a funguje bezvadně..

111®
hodnocení

0x

tady je pro ni návod

doplněno 26.03.23 16:56:

canon.cz/...

doplněno 26.03.23 16:57:

měla by stačit APP Canon Print do mobilu

ko
hodnocení

0x

je možné tisknout třeba z tabletu, telefonu aniž bych musel mít NTB zapnutý?

Jedině, pokud ta tiskárna je připojena do sítě přes LAN (Ethernet) nebo WLAN (WiFi)... jak jinak by jsi se na ní při vypnutém ntb (usb) dostal anebo jak ona by přijala data?! Přes NTB stačí nastavit ve Windows sdílení tiskárny.

Ps: Pokud chceš používat tiskárnu z mobilu, tak je dobré mít tiskárnu s wifi rozhraním...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]