Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skříň na disky ventilovaná

Od: itik odpovědí: 11 změna:

Dá se sehnat mini skříň na disky s ventilátorem, který by odváděl teplo? Počet držáků na disky max 4x 3.5", nebo 3x 3.5" a jedno místo na 2.5". Zajímalo by mě jestli by toto řešení šlo, protože kde je psáno, že disky musí být uloženy v PC skříni? S tím ale souvisí otázka, zda existují kable na sata disky, dostatečně dlouhé, aby šlo udělat propojení mezi skříní s PC a tímto ventilovaným boxem. Moje představa je totiž aby se disky netopily v teple skříně kde už tak je teplo, vyvést je všechny pryč mimo tepelný okruh GPU a CPU (případně kdo máte tyto dvě jednotky integrované), mimo tepelné okruhy N/B a S/B. PC skříň dole pod stolem představ je tkový box položit na stůl. Taková věc, pokud to už někdo vymyslel, šlo by napájení udělat přes USB nebo by to muselo mít samostaný adaptér/zdroj a dostatečně dlouhé datové kable? Pozn. ventilátor by bylo nutné izolovat před vibracema ventilátoru nejlépe gumovými podložkami.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tedy něco jako NAS?
Nechat systémovej M2 disk na desce a zbytek v NASu.
itik
hodnocení

No já nevím co přesně je NAS. Ale určitě ne claudové uložiště. Myslel jsem propojení přes datové kable sata protože to jediné dokáže zaručit rychlé připojení. Nebo myslíte, SSD disk se systémem nechat v kasli, a ostatní HDD jednotky tahat přes LAN? No já bych potřeboval odkaz na konkrétní HW, pokud se prodává.

hodnocení

0x

Aky ma zmysel mat tolko diskov a teda zrejme aj ulozneho priestoru trvalo k dispozicii pre pocitac? Chapem zmysel systemu ako NAS, kde ma niekto filmy pre TV a ine zariadenia na domacej sieti, ale pre PC?

itik
hodnocení

Pokud uvažujeme SSD jako systémový disk, ten slouží jen pro uložení systémových souborů. Pak jsou tu ty disky HDD přes SATA, na kterých jsou uložený data. Minimálně jeden disk je záložní. Ty další dva nemusí být trvale připojený, jedná se o záložní disky, ze kterých se zkopírují data na ty dva až tři hlavní disky (1x SSD, 2x HDD), tím vzniká potřeba uložení 5-ti disků.

Jako pokud používáte počítač jen na prohlížení filmů, tak tuto potřebu asi nepochopíte?

itik
hodnocení

A samozřejmě že uvažujeme, že SSD může odejít za dva roky a proto nechceme na něm ukládat žádné důležité data. I systém musí být zálohovaný na HDD uložišti.

hodnocení

0x
itik
hodnocení

Zajimavé. Ale tohle je tedy nejspíš pro montáž do skříně PC. Není to jako celé balení, aby to bylo zavřené v plastovém obalu...

A je nějaký problém tu plastovou bednu dodělat?

Koupit PVC desky, nařezat na příslušné rozměry, slepit a hotovo.

obchodprodilnu.cz/...

itik
hodnocení

No já kovovou konstrukci mám, mám i ventilátory. Takže vyrobit si to mohu. Teď je ale problém s tím sehnat kabely 1m dlouhý. Sata kable datové vím kde sehnat. Dají se sehnat i napájecí kable na ventilátory a na sata 1m? Ventilátory mají 4 piny a deska má jen tři piny na ventilátory. Dále otázka, jak zredukovat otáčky ventilátorů aby nejely naplno, ale tiše?

A co přímo nějakou Micro case.?

Dají se sehnat i levnější ale tahle se mne líbí

pc-skrine.heureka.cz/...

Osadit vlastním zdrojem (vyřešené napájení jak na větráky, tak pro HDD)

SATA se dají koupit i metrové

Desku ani grafiku tam dávat nebudete, takže bude místo pro více HDD,SSD,

itik
hodnocení

Levnější je si to vyrobit. Já tam dám jen ty ventilátory a udělám to jako řešení, které nebude vůbec vibrovat. Vím kde koupit datové kable, napájecí jsem zatím nenašel a snížení otáček ventilátorů. Ventilátory mám tiché s vysokým výtlakem. Mám založit nové vlákno na to řešení otáček?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]