Nejste přihlášen/a.
Zdravím, který je podle vás nejlepší antivir na trhu? Nyní mám Avast a všcihni mi říkají, že nejhorší. Řeklo mi to hodně lidí, tak se chystám pořídit asi ESET. Co vy na to? Je ESET lepší než Avast? A co třeba Norton, jak je na tom? O něm taky uvažuji.
S antivirákama je to tak, pozuzujeme-li jejich základní funkci odhalit a zneškodnit škodlivý software, že vždycky musí být minimálně jeden napadený, aby se vědělo co vlastně hledat. Následně se formou aktualizace databáze ochrání všichni ostatní. Čekalo by se tedy, že "nejlepší" antivirák bude ten, který má nejvíce lidí, protože klesá pravděpodobnost, že budu ten první, ale, není to pravda. Společnosti spolupracují, a zjištění sdílejí, je to výhodné pro všechny. Je tedy obtížné najít vyloženě špatný antivirák. Přicházejí tedy na misky vah další parametry kvality antiviráku. Třeba zmíněný Avast hodně zatěžuje systém, má agresivní politiku premium a nebrání se zavléct do počítače další havěť. To už je lepší obyčejný defender. Věky platil za nejlepší Kaspersky.
Vykazování činnosti jednou za 4 roky? To by bylo hodně špatný vykazování činnosti. Jestli se to jen nesnažíte nějak obkecat.
Nemám zkušenost se všemi, ale: Avast nejhorší ze všech. Lepší byl AVG. Nejlepší ESET. Kašperský jsem taky zkoušel, ale byl jsem varován že to patří rusákům a je to bezpečnostní riziko. Pozor! Neřekl jsem že ESET je bezpečný. Nedávno jsem dělal test a ESET ani AVG nedokázaly rozpoznat spousta virů. Nevím ale jestli ta jejich free verze je stejně tak špatná jako placená. Jestli chcete mohu vám poslat nějaké výsledky testů, jen bych se musel kvůli tomu resetovat do jiného OS. Na těch výsledcích co jsou online je krásně vidět kolik antiviráků nedokáže tyto viry jako malware a trojany nebo windows.dropper detekovat.
Mám tu otázku na ostatní... co je dle vás normální chování na internetu?
Stalo se mi že za posledních 8 let mi 2x antivir zahlásil trojana na stránkách seznam.cz. Byl schován v jakési reklamě. Možná si říkáte že 2x za 8 let je pohoda, ale já nechci mít napadený počítač ani jednou a nejlépe nikdy. Pokud tedy můžete narazit na škodlivý kód i na těchto relativně bezpečných stránkách, tak co potom jinde na netu? Windows defender vám nezahlásí nic a vlastně ani nevíte jestli žije nebo funguje. Možná něco najde a možná ne. Já ale rád vím kde se objeví jaká hrozba a pokud to někde víc žije, tak se takovým webům mohu vyhnout. U defenderu nevíte nic a tak tam lezete pořád a i když třeba něco zastaví, tak dříve nebo později něco projde aniž to tušíte. Né nadarmo nemá zrovna moc dobré hodnocení v testech.
Nyní odpověď pro tazatele... samotný antivir avast je nic moc a určitě je lepší Eset. Na druhou stranu je Avast zdarma. Pokud jste ale ochoten si zaplatit za bezpečnost, tak bych doporučil Avast premium, který obsahuje jak antivir, tak i firewall, antispyware a další blbiny. Ozkoušel jsem i kompletní ochranu od Esetu, ale nebyla tak dobrá. V té kompletní ochraně je lepší Avast, než Eset. Zkoušel jsem třeba i Kaspersky a ač je možná nejlepší, tak i ten jsem opustil. Je strašně moc otravný a skvělý spíše pro nooby.
AVASt free je neuvěřitelně otravný, neustále mi vnucuje že bych si měl pořídit VPN aby servery nevěděly že jsem v Praze (i když ve skutečnosti sedím v Brně). Ani netuším, která z těch jeho hlášení o problémech v mém počítači jsou skutečná a která jsou jen marketingový tah. Ani ta jeho hlášení o pedezřelých stránkách se mi občas nezdají pravdivá.
Jinak mezi profesionály má nejlepší zvuk ESET a hlavně Kasperský.
bobika, Když máte Avast free, tak se nedivte, že vám hlásí kdejakou kravinu. Jsou to fejky, abyste si zaplatil premium. Avast Free je vlastně sám o sobě adware.
Dále, nechápu k čemu kdo potřebuje druhý firewall, který je sám součástí windows, anebo antispyware, pokud má tedy v hlavě použitelný mozek. Možná nějaká babka, která kliká na kdeco v akci. To je zároveň odpověď na váš dotaz, co je to normální chování na internetu.
A i zde platí, že strach má velké oči. Podobně jako byli lidi vystrašeni chřipkou (všichni umřeme a budem v mrazáku na ulici), tak některým stačí informace, že existují viry, co jim napadnou počítač a můžou se z toho zbláznit a dělají kontraproduktivní věci, které to všechno paradoxně zhoršují. Nechají si dát tečku v podobě Avastu třeba
PS: I zde totiž platí, že léčba (použití antiviru) nemá být horší, než nemoc (napadení PC virem) zejména, když mám soubory zálohovány v několika verzích, a k dispozici legální operační systém, kterým můžu celý počítač přeinstalovat. Zabere to den práce, narozdíl od otravování se s pomalým rádoby antivirem.
to ernie: Nemám free avast. Když si pořádně přečtete co jsem psal, tak je tam napsáno že free avast není dobrý. Takže proč bych ho asi tak měl? Mít druhý firewall nemá smysl. Vždy funguje jen jeden. Má ale smysl nahradit win firewall z úplně stejného důvodu jako win defender. Tedy krom toho, že hackeři dobře znají díry ve windows a zároveň se zaměřují na nejvíce používanou kombinaci antiviru a firewallu aby měly jejich útoky, viry, trojany a další věci největší šanci. A to jsou právě defaultní aplikace ve windows.
No a taky nic neléčím, protože nic nechytám. Pokud máte potřebu něco léčit, tak se zamyslete nad kvalitou vašich ochran.
Já nyní používám Avast Premium a musím říct, že jsem s ním spokojen. A PC mi moc nezatěžuje nebo spíše necítím nějaký rozdíl. Moc se mi líbí program CleanUp Premium, který mi hezky čístí PC. Samozřejmě se musí používat opatrně, jinak by to mohlo s computerem dopadnout špatně. Na automatiku to nedávám. Nevím, zda-li ESET má podobný čistič.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.