Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Email.seznam.cz zpoždění 5min

Od: herd® odpovědí: 15 změna:
Dobry den ,pozoruju že do e-mailových schránek chodí maily se zpozdením asi5 minut. Jsem zvyklý na 5 sekund mimo seznam.cz
Což se nedá, toto je nepřijatelné. Je to strašná otrava u všeljakých aktivačních mailů přřípadně a konverzaci nepoužitelné
Ověřeno u 3 malových schránek na seznamu, a odchozí domény asi osm. Takže to není nějaké nhodilé pozorování, ale pravidelnost železná.
Také to tak máte?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Abych řekl pravdu, nikdy jsem to nezjišťoval. Jestli přijde e-mail o pár minut déle mě nechává zcela klidným.
hodnocení

Ahoj, ty existuješ :) fakt si radil Itikovi ten nas? Me se to zdal jako generovqny dotaz
Ja mail pouzivam jako messenger takze ocenuji insta ti doruceni(do 5s) jenze jsou lidi co uzivaji seznam.cz

10m
hodnocení

2x

Na aktivace doporučuju jednorázové krátkodobé maily, na konverzaci webové chaty a Seznamu dát pápá.

hodnocení

1x
Tady to není o moc lepší. První odpověď máš taky až po dlouhých třech minutách. Jinak co ti brání odejít na jinou poštovní službu?
hodnocení

Ale to se nedá srovnávat...

hodnocení

0x
Většinou mi email chodí včas záleží u každého jinak jestliže chcete nějaké ověření emailove adresy může být zpoždění ze strany odesílatele a jejich serveru někdy můžou být zahlcené. Tak stejně i u seznamu

hodnocení

0x
Stalo se mi už, že mi email na seznamu došel i za 4hodiny, druhý den... Nebo ani vůbec... I deset minut. Je to ale velmi ojedinělé. Ale v případě důležitých událostí (na čas), je třeba na to na 100% nespoléhat

hodnocení

0x

Ne, nemám.

A pokud s ním máte s problém, doporučuji se obrátit na technickou podporu Seznamu.

o.seznam.cz/...

uo
hodnocení

0x

Jedna se o standardni antispamovou ochranu. Je to popsane v dokumentaci. Druhy a dalsi mail ze stejneho mailserveru by mel prijit uz mozna rychleji.

doplněno 24.03.23 08:57:

Greylisting se to jmenuje tusim, zpozdi to o 2-6 minut?

Dale maji 5 minutovou blokaci, pokud odesilaci mailserver otevre moc spojeni, dostane 5 minut ban.

doplněno 24.03.23 08:58:

en.wikipedia.org/...

hodnocení

No, ale ja otviram jen jedno spojeni a vim kdy a mam jen jeden smtp→.
A tyka se to i vic zprav v rade stejnemu adresatu...
axpert

Jo takhle to je, ty jsi smtp odesilatelem na servery seznamu? z tebe to leze jako z chlupatý deky ...

mas asi lame konfiguraci SMTP, tak te smtp bere za neduveryhodneho. Uzivatel s dotazem tveho typu evidentne NEMA znalosti ke konfiguraci SMTP, MX, DNS, tohle vsechno vyzaduje znat a dodrzet, jinak to blbne - věř mi, dělám v tom jen 20 let :)

Vyzkousej si to odjinud, posli si email pres smtp applu, googlu do sve seznam cz schranky a dojdou ihned a bez prodlevy... Prave nyni vyzkouseno!

pokud chceš více informací, tak napiš adresu svého SMTP a jeho mx záznam. Na 90% nemá reverzní záznam.
---

ps: greylisting je na seznamu nastaven na 3-5 minut pokud vim.

hodnocení

Ok , nezbyva než vyzkoušet. Věř že tomu rozumím, pohybuju se v tom 2 roky. A ptám se že seznam.cz je outsider kde to chodí pomalu.
Reverzní záznam nemám a nejde s tim nic udělat.
axpert

Je to ochrana pred spamem.

Kdyz email posles pres regulerni SMTP server a ne ze sveho domaciho pripojeni, ktere vypada jako typicky smtp spamovy server (proste sis doma na nejake domaci pripojce nahodil smtp), tak ti to na MX seznamu a do schranky dojde okamzite! To by nemel byt problem realizovat pres tveho providera.

Zkousel jsi pokecat s MX seznamu na portu 25, telnetem, co ti k tomu reknou?
podle meho nazoru, pokud nemas reverzni zaznam, neudelas duveryhodny smtp server, chapes?

hodnocení

Mno... Maily posílám přímo z aplikace(na jiném zarízení než gateway do netu), která návratové kódy standardně neukazuje(v tomto o4ípadě nás zajímá odpověď na DATA,jelikož máil dojde)... Ale ted kooukam ze appk ma volbu Ladění-záznam protokolů, uvidim co získám.
(K tcpdump sť na gateway či zarizení)Jelikož bez šifrování (transportu)mailů ani ránu ,používám starttls, takže i kdybych dělal záznam, tak nic nerozšifruji (dávno se používá ephemeral Diffie-Hellman, bez ohledu zda eliptický či rsa)
Musel bych ho poslat přes smtpmailer, kde uvidim vystup

hodnocení

No ale měl bych otázku, na klíčovou věc Dmarc:
Na wikipedii en.m.wikipedia.org/...
Se píše v odstavci DMARC: allows the administrative owner of a domain to publish a policy in their DNS records to specify which mechanism (DKIM, SPF or both) is employed .
Nikde jsem na nenašel popis, jak toto specifikovat. ()
co se k tomu blíží je parametr fo, ale ten se týká jen reportování a ne klasifikaci zprávy (že chchi určit , že chci shodu obojeho:dkim i spf)
Ani na en.m.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]