Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roztažení obrazu na celou plochu monitoru

Od: klepi® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, dostal jsem od kamaráda monitor acer predator 2K, ovšem plocha je soustředěna pouze tak na 50% monitoru, nevím zda je možné, že by to starší grafická karta nemusela zvládnout takový display, jedná se o Ati radeon HD5450.

Je prosím nějaká rada, jak obraz roztáhnout, nebo ho mám vrátit a koupit si nějaký ne tak náročný

Pro lepší orientaci fotka plochy.

Díky Václav

Roztažení obrazu na celou plochu monitoru

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

4x

Můžeš poslat přesné číslo modelu toho Predatoru? Je jich moc typů.

HD 5450 parametry

doplněno 21.03.23 22:05:

Acer monitor parametry a manuál

Ta karta umí jen 1920x1080 na HDMI i když na DVI umí až 2560 x 1600 (monitor umí 2560 x 1440, ale má jen HDMI a DisplayPort). Přitom karta má HDMI1.3a, které maximum na 2560 × 1440. *zed* Teoreticky by mělo jít přes adaptér připojit DVI karty na HDMI monitoru.

Běž do menu monitoru (stiskni kulaté navigační tlačítko na monitoru) a v menu System změn položku Wide mode z 1:1 na Aspect.

Také bych chtěl mít kamaráda, který mi dá zadarmo ani ne 4 roky starý zahnutý 27"2560x1440 monitor. ;)

hodnocení

moje graf. karta je takováhle, možná jsem to nenapsal dobře ten název karty

model monitoru nevím tohle je na zadní straně

Roztažení obrazu na celou plochu monitoru #2
Roztažení obrazu na celou plochu monitoru #3
hodnocení

Díky je to tam

moc díkyyyyyyyyyyyyy

lmgify
21.03.23 22:26

*palec* *zdravi* *placni* *klik*

lmgify

> Běž do menu monitoru (stiskni kulaté navigační tlačítko na monitoru) a v menu System změň položku Wide mode z 1:1 na Aspect

Jen pro úplnost ještě přiložím obrázek toho menu s tím, co změnit, kdyby snad někdo tuto otázku po čase našel vyhledávačem a bloudil v popisu změny.

A jestli náhodou tuto odpověď bude číst původní tazatel, tak by mě velmi zajímala fotka (bez blesku) obrazovky s nabídkou dostupných jazyků v menu. *frajer*

Roztažení obrazu na celou plochu monitoru #4
Roztažení obrazu na celou plochu monitoru #5

tj
hodnocení

0x
Vaše karta by měla podporovat maximální rozlišení 2560 x 1600. Rozlišení 2k bývá třeba 2560 x 1440. Takže myslím, že jde pouze o nastavení. Na Win7 mi dělal monitor to samé a věděl jsem kde to nastavit. Bylo to právě v nastavení zobrazení/monitoru a tam byl posuvník, kterým jsem si uměle zmenšený obraz roztáhl správně na monitor do všech stran. Ve Win10 jsem nováček a na první dobrou jsem to nenašel, možná by to šlo přes staré Ovládací panely. Zapátrejte a určitě to najdete... :)

hodnocení

0x

Zkus restartovat PC a pak vybrat znovu vhodné rozlišení. u tohoto monitoru ovšem není záruka, že to ta grafika bude stíhat. Ono taky záleží na velikosti zobrazovací plochy, ne jen na rozlišení.

hodnocení

restartováno, pořád stejné no

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]