Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dostal jsem od kamaráda monitor acer predator 2K, ovšem plocha je soustředěna pouze tak na 50% monitoru, nevím zda je možné, že by to starší grafická karta nemusela zvládnout takový display, jedná se o Ati radeon HD5450.
Je prosím nějaká rada, jak obraz roztáhnout, nebo ho mám vrátit a koupit si nějaký ne tak náročný
Pro lepší orientaci fotka plochy.
Díky Václav
Můžeš poslat přesné číslo modelu toho Predatoru? Je jich moc typů.
HD 5450 parametry
Acer monitor parametry a manuál
Ta karta umí jen 1920x1080 na HDMI i když na DVI umí až 2560 x 1600 (monitor umí 2560 x 1440, ale má jen HDMI a DisplayPort). Přitom karta má HDMI1.3a, které má maximum na 2560 × 1440. Teoreticky by mělo jít přes adaptér připojit DVI karty na HDMI monitoru.
Běž do menu monitoru (stiskni kulaté navigační tlačítko na monitoru) a v menu System změn položku Wide mode z 1:1 na Aspect.
Také bych chtěl mít kamaráda, který mi dá zadarmo ani ne 4 roky starý zahnutý 27"2560x1440 monitor.
> Běž do menu monitoru (stiskni kulaté navigační tlačítko na monitoru) a v menu System změň položku Wide mode z 1:1 na Aspect
Jen pro úplnost ještě přiložím obrázek toho menu s tím, co změnit, kdyby snad někdo tuto otázku po čase našel vyhledávačem a bloudil v popisu změny.
A jestli náhodou tuto odpověď bude číst původní tazatel, tak by mě velmi zajímala fotka (bez blesku) obrazovky s nabídkou dostupných jazyků v menu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.