Nejste přihlášen/a.
Dobrý den tot téma tu už asi je ale stále se mi nedaří problém vyřešít.Před dvěma týdny my nešel spustit počítač obějovala se černá obrazovka a nápis rebot device pred key.Zkoušel jsem přeinstalovat windows ale hlasílo že nebyly nalezeny pevné disky.Najel jsem na BIOS CONFIGURATION(dostanu se tam když zmáčnku delete)a zřejmě náhodou se mi podařilo počítač rozjet.Ale dnes ráno se mi problém znovu objevil i když vůbec netuším jak.Zkoušel jsem všemožne nastavovat sata device,nastaveni biosu i různá nastavení podle návodu co jsem našel na netu ale nic nezabíra.Prosím abyste mi někdo pomohl něboť už z toho mám mrtvici.
Trochu (hodne) zmetený popis problému. Musíš to bližšie a presnejšie popísať. Nerozumiem napr. tomuto: " ...černá obrazovka a nápis rebot device pred key. ..." A aj sa mi vidí divné že sa ti mení konfigurácia bez tvojho zásahu. Do BIOSu by si nemal chodiť, zmeny v ňom sa neurobia samé od seba. Teraz kto vie čo všetko si tam pomenil, pomohlo by síce default načítanie nastavení, ale to by zase nebol PC optimálne nastavený. Chodiť by ale mal. Doporučil by som ti aby si si prizval niekoho kto má v tomto lepší prehľad ako ty (bez urážky) a nastavil, prípadne preinštaloval ti systém.
Inak - podľa toho čo si písal vyššie - budeš potrebovať SATA ovládače k HDD, mali by byť na CD k tvojej matičnej doske, alebo si ich stiahni z Internetu. Daj to na disketu a pri výzve systému (bez nich nevie najsť HDD) stlač F6 a ovládače SATA sa ti načítajú. Iná možnosť je nastaviť v BIOSe v nastaveniach disku SATA jeho emuláciu ako disku IDE (ak to umožňuje tvoja MB). Neviem presný názov toho, ale mala by to byť jedna z možností SATA. Vtedy nie sú potrebné ovládače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.